Comarques

Territori ArteMisa finalitza la seva 2a edició amb el mural dedicat a la fauna

El mural, que s’ha fet en una de les parets del casal municipal de Camarasa, ha anat a càrrec d’Irene López León

Marta Romera
  • novembre 16, 2022
  • 2 min read
Territori ArteMisa finalitza la seva 2a edició amb el mural dedicat a la fauna

Territori ArteMisa ha posat el punt final a la seva 2a edició amb la finalització del mural, a càrrec de l’artista Irene López León, que representa la fauna de la zona amb una au rapinyaire envoltada de flors. Així, el municipi de la Noguera diu adéu a una edició que va endegar-se a l’estiu amb la realització de diferents tallers on els més petits de casa, tant del poble com de les estades que visitaven el municipi, posaven en pràctica els seus coneixements artístics i del medi natural, a través de diferents murals i altres iniciatives.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Tot plegat, ha assenyalat l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso Cantón, amb l’objectiu de «posar en valor el preciós i savi entorn natural, humà i històric de les terres de Camarasa, sense perdre el focus de la reflexió col·lectiva». El mural, que s’ha fet en una de les parets del casal municipal, ha anat a càrrec d’Irene López León, una muralista de l’Hospitalet de Llobregat amb renom internacional, que ha fet una estada al municipi per impregnar-se de l’entorn. 

La filosofia

Territori Artemisa neix amb una nova mirada que projectem al nostre entorn en forma propositiva, un esguard que cerca interactuar amb la saviesa que es perpetua en el temps i l’espai, una memòria històrica amb la qual dialogar, tot valorant la participació dels mateixos habitants d’un indret únic, a través de propostes artístiques, experiencials i de reflexió col·lectiva, entre les quals destaquen aquelles sorgides des de l’art públic, el muralisme, el landscape art, però no només.

 

El Territori Artemisa pertany al Territori de la Creativitat, és un homenatge al medi ambient natural, un vetllar pels temps passats alhora que una projecció dels venidors des d’un present compartit, amb la confecció de metàfores plàstiques que cerquen un diàleg íntim, però connectat amb la natura i l’entorn que, al llarg dels mil·lennis, ha fet de Camarasa l’indret tan especial, únic i irrepetible, on tothom hi és benvingut, alhora que un territori per la imaginació.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *