Térmens inaugura un nou pas elevat de tren a la variant de la C-13

Térmens (Noguera) ha estrenat aquest dimecres el nou pas elevat sobre la línia Lleida – La Pobla de Segur a la variant de la C-13, que substitueix un dels passos a nivell de la població. Els treballs, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros, han anat a càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i han tingut una durada de 14 mesos. L’execució també ha inclòs la urbanització de les voreres d’ambdós costats de la C-13 a l’àmbit comprès entre el pas a nivell 12 i el pas a nivell 13 i l’adequació d’una zona d’estada a la confluència entre la C-13 i el pas a nivell 12.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La supressió del pas a nivell 12 ha consistit en la construcció d’un pas elevat de 25 metres de longitud i 14 metres d’amplada, amb dos carrils de 3,5 metres d’amplada per sentit més vorals i voreres, i en l’execució d’una rotonda de 52 metres de diàmetre exterior que permetrà els girs a l’esquerra tant d’incorporació com de sortida de la carretera C-13, el principal vial d’accés al municipi. Aquest projecte de variant compta amb una segona fase que finalitzarà el mes de desembre i consisteix en la construcció del nou vial de la Sucrera, un vial alternatiu a la C-13 que seguirà l’antic camí de la sucrera. El pressupost per a aquesta segona fase és d’1,9 milions d’euros.

Des de Ferrocarrils defensen que el conjunt d’actuacions per a la supressió del pas a nivell 12, permetrà millorar la permeabilitat de la línia al seu pas pel municipi i, alhora rebaixar el volum de trànsit pesant que circula pels altres passos a nivell que hi ha a Térmens. D’aquesta manera, l’empresa ferroviària segueix la seva política per anar eliminant de manera progressiva els passos a nivell de la xarxa mitjançant els processos de negociació oportuns amb els municipis afectats i els titulars dels passos.