Teresa Jordà: «No podem entendre la futura República sense un sector primari fort»

Teresa Jordà: «No podem entendre la futura República sense un sector primari fort»

Pla mig de la nova consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, al costat de l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal | LleidaDiari.cat

 

La nova consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, s'ha estrenat en el càrrec amb una visita a la comarca de la Noguera, d'on és originària la seva antecessora Meritxell Serret. Jordà ha inaugurat la tercera i l'última fase del canal Algerri-Balaguer, que incorpora al reg 792 hectàrees de cultius de la capital de la comarca. En aquest primer acte com a titular del departament, Teresa Jordà, ha volgut llançar un missatge contundent: «no podem entendre la futura República sense un sector primari fort», un sector que el nou executiu considera «vital» i que ha de ser «competitiu i sostenible». La consellera ha parlat també del que espera del futur govern espanyol encapçalat per Pedro Sánchez. 

Per Jordà, és una «finestra oberta» i ara confia que es concreti l'aposta pel diàleg de la qual va parlar el líder socialista durant el seu discurs de la moció de censura. «El diàleg nosaltres l'entenem d'una sola manera, ells no ho sé, ho veurem; nosaltres som al costat de la taula, sempre hi hem estat, i esperem que algú s'assegui a l'altre costat, amb el PP no ho vam aconseguir, veurem amb Pedro Sánchez i esperem que el PSC també hi jugui un paper important». I ha conclòs que «estem esperançats perquè això és l'últim que s'ha de perdre i tenim clar que cal diàleg i diàleg per arribar a una negociació». Teresa Jordà ha explicat que demà dilluns es comunicaran per videoconferència amb Meritxell Serret des de la conselleria i dimarts es traslladarà a Brussel·les per fer el traspàs del càrrec amb la seva antecessora destituïda pel 155.