La tercera biofira L’Ecològica de Solsona arriba el 20 de juliol amb novetats

Imatge d'una edició anterior de la fira

Imatge d'una edició anterior de la fira | LleidaDiari.cat

 

El dissabte 20 de juliol el nucli antic de Solsona es tornarà a convertir en seu de la producció ecològica i de proximitat amb la biofira L'Ecològica, que en la seva tercera edició presenta diverses novetats. Durant tota la jornada, de deu del matí a deu de la nit, s'han programat fins a una vintena de tallers, degustacions, xerrades, activitats per al públic familiar i altres propostes per complementar el mercat, que se centrarà a la plaça Major.

 

Una de les novetats d'aquest any serà la reestructuració d'espais. A la plaça Major s'hi concentraran la desena d'expositors de la biofira; en un local de sota els porxos de la mateixa plaça i a la Biblioteca Carles Morató s'hi duran a terme les xerrades, mentre que la plaça de la Catedral es convertirà en la zona de les propostes familiars. A més, l'organització ha apostat per millorar la imatge del certamen amb una inversió en estands de fusta. Una altra novetat d'aquest any serà el bar ecològic, obert durant tot el dia, amb gelats, orxata, batuts, sucs, cerveses i vins 100 per cent ecològics i envasos compostables.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La biofira ha prioritzat la varietat de productes

Per a la selecció d'estands, la biofira ha prioritzat la varietat de productes, entre els quals hi haurà roba de cotó, cervesa, pollastres, carn i embotits, formatges, verdura, hortalisses i elaborats que se'n deriven, oli, ous i àloe vera, entre d'altres. La gran majoria són empreses locals o de procedències la més propera possible.

 

Algunes de les activitats requereixen inscripció prèvia abans del dia 20, com per exemple un taller d'alimentació salvatge per anar a collir, destriar i cuinar plantes silvestres, un massatge-teràpia cranimandibular, una experiència de relaxació, un taller familiar per descobrir els tints naturals i aprofitar les restes vegetals de la cuina o una sessió de teràpia sistèmica. En el fulletó de la biofira s'especifica com inscriure's en cada cas. La fira es tancarà al vespre amb una degustació de tapes i productes ecològics a la plaça Major.

 

A banda d'aquesta jornada, des del dia 13 hi haurà activitats relacionades amb la mateixa temàtica, totes amb inscripció prèvia –vegeu-ne el fulletó–: una visita a una granja de porc ecològic (el dia 13), un taller pràctic per aprendre a elaborar la mateixa pasta de dents lliure de tòxics (el 17), un taller de gelats i begudes refrescants (el 18), activitats relacionades amb la consciència (el 18 i 19), i un taller infantil de gelats i orxata (el 19).

 

El plataner de la plaça de la Catedral, d'interès local

L'Ajuntament aprofita la biofira del dissabte 20 per oficialitzar la declaració del plataner de la plaça de la Catedral com a arbre d'interès local, aprovada pel Ple el març passat. Per celebrar-ho, hi haurà un espectacle itinerant titulat El Carrocontes, a càrrec de la companyia Traüt, l'argument del qual s'ha personalitzat per a Solsona. Començarà al portal del Castell a les dotze del migdia i finalitzarà una hora més tard davant del plataner protegit, on s'inaugurarà una placa. També es podrà veure una mostra de fotografies antigues elaborada amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Solsonès.

 

La biofira L'Ecològica és organitzada per l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, a través de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i de Solsonès Fires, respectivament, i té la col·laboració de la UBIC, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

 

També et poden interessar…