L’IRB Lleida presenta una nova edició del programa d’educació científica

La demarcació de Lleida comptarà amb una nova edició del programa d’educació científica IRBLleida-Fundació ‘la Caixa’ per acostar la recerca biomèdica als joves. Aquest programa va sorgir amb l’objectiu de fomentar vocacions científiques i donar a conèixer la recerca a la demarcació. En aquesta edició, inclou l’organització de 14 tallers científics i 6 ajudes a l’estudiantat de batxillerat per a fer una estada a l’IRBLleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pel que fa a les beques pels estudiants de batxillerat, el programa contempla una beca per a 6 estudiants de primer de batxillerat de la demarcació de Lleida per a fer una estada d’un mes a l’IRBLleida. Gràcies al programa d’educació científica, els dos darrers cursos escolars, prop de 1.300 joves de 12 a 16 anys de 13 centres educatius de la demarcació de Lleida van realitzar un taller científic al centre, amb la col·laboració de la Fundació ‘la Caixa’ a través de CaixaBank.

El taller científic ‘La revolució dels anticossos’ és una de les iniciatives que inclou el programa. Aquest event té el doble objectiu de fomentar vocacions científiques entre els joves de 12 a 16 anys i, a la vegada, donar a conèixer la recerca biomèdica en benefici de la població. El taller està format per una part més informativa i una segona part, en què els participants fan un taller pràctic seguint el mètode científic.

L’IRBLleida pertany a la Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA), que s’organitza segons un model de bon govern i de funcionament que permet assegurar l’eficiència, la flexibilitat de gestió, la captació i promoció del talent, la planificació estratègica i la capacitat executiva dels centres de recerca de Catalunya.