Sense Categoria

Multitudinària manifestació d’estudiants a Lleida amb tensió i aldarulls

Avatar
  • octubre 1, 2018
  • 4 min read

Pla obert on es poden veure les tanques de protecció davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida | LleidaDiari.cat

 

La manifestació d'estudiants convocada per Universitaris per la República a Lleida coincidint amb el primer aniversari de l-O ha estat multitudinària i ha aplegat unes 2.500 persones, segons els organitzadors. La marxa ha sortit a les dotze del migdia des del Rectorat agrupant estudiants de les diferents facultats, instituts i també gent dels CDR que estaven fent accions des de primera hora del matí. Els manifestants s'han dirigit fins a la subdelegació del govern espanyol a Lleida on hi ha hagut aldarulls sense incidents quan alguns dels concentrats han empès de les tanques de seguretat i aquestes han quedat amuntegades les unes damunt les altres.

Pla obert de la manifestació d'estudiants a Lleida amb motiu del primer aniversari de l'1-O

Pla obert de la manifestació d'estudiants a Lleida amb motiu del primer aniversari de l'1-O | LleidaDiari.cat

 

 

Furgonetes de la policia espanyola i els Mossos d'Esquadra han muntat un cordó policial a la zona d'accés a l'edifici. Tot i que els organitzadors han donat per finalitzada la protesta pels volts de les dues de la tarda, la gent s'ha mantingut concentrada al davant de la subdelegació.

  

La marxa ha transcorregut pel passeig de Ronda i el carrer Prat de la Riba i els manifestants han cridat consignes com «Llibertat presos polítics», «Volem la independència» i «Menys policia i més educació». Al punt on hi ha la comissaria de la policia espanyola hi ha hagut un moment de tensió quan ha aparegut un grup de cinc joves que portaven una bandera espanyola i els Mossos d'Esquadra se'ls han endut.

 

Pla mig on es poden veure les tanques protectores tombades al davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida

Pla mig on es poden veure les tanques protectores tombades al davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

Altres actes en record de l'1-O a Lleida

Els CDRs de Lleida han donat per desconvocada a mig matí l'acció de bloqueig a les portes d'un centre de distribució d'hidrocarburs de Lleida, després de gairebé quatre hores. Diuen que l'objectiu era fer una «acció de resistència i demostració de força a l'Estat», tancant la sortida de camions a «un dels grans centres de distribució d'hidrocarburs del país» (CLH) però fan una crida a la ciutadania a estar «atentes a nova convocatòria». Són un centenar de persones i ara es dirigeixen, caminant en una marxa lenta per la carretera LL-11 cap al centre de la ciutat. Expliquen que tallen el trànsit perquè «no pot haver normalitat en un país ocupat».

 

Per la seva part, el coordinador del Rectorat de la Universitat de Lleida, ha informat aquest matí que  hi ha hagut diversos incidents relacionats amb la vaga. En aquest sentit, hi destaquen les següents actuacions segons els campus:

1.- A la Facultat de Lletres s'han bloquejat els accessos a partir de les 9.00 hores, raó per la qual sols s'han fet amb normalitat les classes que començaven a les 8.00 hores.  A les 11.00 hores s'han obert les portes.

 2.- Al campus d'agrònoms s'han bloquejat amb contenidors dos carrers d'accés al campus durant la matinada.

  

3.- A la Facultat d'Educació hi ha hagut una aturada majoritaria de les classes.

 

4.- A la resta de centres (Dret i Economia, Medicina, Infermeria, Escola Politècnica i Campus d'Igualada) hi ha hagut classe amb normalitat.

 

Un esmorzar popular a la Mariola 

Una trentena de persones han esmorzat aquest dilluns al matí davant el centre cívic del barri de la Mariola de Lleida en record de l'1-O, un any després. Han compartit cafè, entrepans, pastissos i sucs per donar suport a les persones que fa un any van venir a votar i per seguir reivindicant la República.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *