Tensió entre els germans propietaris de Bon Preu per la venda de l’empresa

El supermercat Bon Preu, origen de la polèmica | Cedida

 

L’empresa catalana Bon Preu estaria travessant un moment força delicat. Un dels socis, Josep Font Fabregó, hauria demanat a en Joan, germà i soci d’aquest, que li vengui el 50% del grup. Ambdós són els màxims i únics responsables de l'empresa distribuïdora de capital català més gran i, en aquest moment, necessiten posar-se d’acord amb les xifres econòmiques per efectuar la venda.

 

Segons ‘La Vanguardia’, la petició s’hauria fet l’estiu passat, però no ha estat fins ara que se’ls ha lliurat el «protocol a seguir per resoldre conflictes entre socis». Avui en dia, però, el més complicat és fixar un preu de compravenda d’una empresa que va néixer l’any 1974.

El problema, així mateix, va més enllà, ja que Josep, de 64 anys, hauria interposat una demanada al jutjat mercantil número 9 de Barcelona per presumptes irregularitats en relació a la fixació dels emoluments.

 

Fixar un preu, la màxima dificultat

Tenint en compte els guanys de l’empresa i que Joan, l’empresari que ha de vendre, posseeix el 50% de ‘Bon Preu’, la transacció sembla complicada. Segons el mitjà citat existeixen certes desavinences entre ambdós germans —el soci que ha de vendre no està d’acord amb la retribució i la política de remuneració de l’empresa—, i els moviments s’haurien alentit força després d’haver arribat a l’acord inicial de l’estiu.

 

El preu de venda rondaria els 600 o 700 milions d’euros i en els pròxims mesos s’hauria de resoldre segons expliquen fonts oficials de ‘Bon Preu’.

 

FOTOS: Així és el nou supermercat Esclat a Reus!

Joan i Josep Font, amb Carles Pellicer, a la inauguració d'un Esclat a Reus | CatalunyaDiari.cat

 

La major empresa distribuïdora de capital català

Amb unes vendes previstes de gairebé 1.200 milions d’euros i uns 6.000 treballadors en nòmina, Bon Preu és la major empresa de distribució del panorama econòmic de Catalunya. Es tracta de la cinquena empresa per volum de facturació en terres catalanes, només per darrere d’altres grans grups com Mercadona, Dia, Eroski, Caprabo i Carrefour.

 

Així mateix, el grup compta actualment amb 235 establiments repartits de la següent manera. 130 Bon Preu, 50 Esclat, 43 EsclatOil, 9 Mini-mercats y 10 centres de recollida de compra online de compra online.