El temporal deixa a Lleida carreteres tallades i el desbordament del riu Sió

La carretera d'accés a les Oluges, plena de fang i troncs

La carretera d'accés a les Oluges, plena de fang i troncs | LleidaDiari.cat

 

Les intenses pluges d'aquesta matinada han provocat el desbordament del riu Sió, al seu pas per les Oluges, a la Segarra. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'aigua ha inundat els baixos de les cases més properes al riu, tot i que no s'han hagut de lamentar danys personals. De moment, el cabal del riu torna a estar controlat i els Bombers duen a terme una revisió «constant» per prevenir una possible nova crescuda. En relació a l'afectació viària, s'ha hagut de tallar la carretera N-121F a l'entrada a les Oluges i s'ha hagut de suspendre el transport escolar que trasllada als nens fins al col·legi de Sant Guim de Freixenet.

El tinent d'alcalde de les Oluges, assenyala el riu Sió desbordat

El tinent d'alcalde de les Oluges, assenyala el riu Sió desbordat | LleidaDiari.cat

 

 

L'alcalde de les Oluges, Josep Maria Mallol, ha explicat que s'ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que actuï per netejar el riu, ja que està ple de material que no li permet suportar tota l'aigua en casos de pluja intensa. En aquest sentit, Mallol ha dit que està previst que també intervingui la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) en la neteja del riu. Aquesta no és la primera vegada que el Sió es desborda, de fet, fa 3 anys hi va haver una important riuada que, al seu pas per la localitat d'Agramunt, va acabar amb la vida de diverses dones que dormien en els baixos d'una residència d'avis.

El riu Sió al seu pas per les Oluges

El riu Sió al seu pas per les Oluges | LleidaDiari.cat
El riu Sió al seu pas per les Oluges | LleidaDiari.cat

 

 

Altres vies afectades per la pluja

Des de l'Ajuntament de les Oluges han anat netejant la zona del pont d'entrada al poble per intentar millorar l'estat del riu, però, consideren que encara és «insuficient». A més de la de les Oluges, també està tallada a hores d'ara la LV-2241 a Barbens (Lleida). Pel que fa a les restriccions de circulació, està afectada l'N-240 per inundacions des de primera hora d'aquest matí. Finalment, els Bombers informen que des de les 14.00 hores d'ahir han rebut un total de 812 avisos pel temporal, 39 a la província de Lleida.

El riu Sió al seu pas per les Oluges

 

Pla general on es pot veure la rubinada de l'Ondara al seu pas per Tàrrega

Pla general on es pot veure la rubinada de l'Ondara al seu pas per Tàrrega | LleidaDiari.cat