Temporada turística històrica a Lleida

La demarcació de Lleida ha tancat una temporada turística històrica durant el primer estiu sense restriccions des de l’inici de la pandèmia. Així, s’ha registrat un increment d’un 6,4% en el nombre de viatgers i un 1,28% en pernoctacions respecte fa un any, que ja es va tancar amb xifres “rècord” segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. 

Els bons resultats del període estival es fan extensius als primers nou mesos de 2022, ja que, entre gener i setembre, la demarcació ha rebut 1.014.678 turistes, que han fet 2.671.373 pernoctacions. La xifra representa el volum més elevat de tots els temps, tenint en compte que els anys amb millors registres eren el 2019 quant al nombre de viatgers i el 2006 en pernoctacions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El sector turístic de la demarcació de Lleida ha tancat l’estiu amb 581.616 viatgers i 1.562.637 pernoctacions, segons les dades de l’enquesta d’ocupació de l’Institut Nacional d’Estadística. Els resultats representen un increment d’un 9,36% respecte a les pernoctacions registrades l’estiu del 2019, que van ser 1.428.805. D’aquesta manera, s’ha aconseguit consolidar la seva recuperació, tant amb la millora de les dades de l’any passat com pel fet de situar-se per sobre de les xifres d’abans de la pandèmia.

L’estiu d’enguany presenta el millor balanç quant a viatgers i pernoctacions entre els diferents subsectors d’allotjament turístic del territori. Uns resultats que han mantingut el mateix ritme de creixement que ha estat experimentant el conjunt del sector turístic del Pirineu i les Terres de Lleida des de principis d’any. Així, de gener a setembre d’enguany, s’ha registrat un increment d’un 4,23% de viatgers i un 10,20% d’estades respecte a l’any 2019. També són millors que les dades del 2006, amb un 15,20% més de viatgers i un 9,20% més de pernoctacions.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha mostrat la seva satisfacció pels bons resultats que han assolit les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida durant la campanya d’estiu com també pel bon comportament registrat durant els primers nou mesos de 2022. Així, ha manifestat que hi ha “un increment de la demanda de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida davant les moltes ganes que tenia la gent de viatjar després de les restriccions viscudes durant els dos anys anteriors a causa de la covid-19″. 

A més, Pujol ha afirmat els turistes han “posat en valor” els diferents atractius i la demarcació s’ha convertit en “una destinació preuada per tots aquells que valoren la natura i les activitats a l’aire lliure, amb una àmplia oferta turística d’àmbit familiar en un entorn rural i sense massificacions”.