La Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega porta a escena la tragicomèdia ‘Mi hijo solo camina un poca más lento’

La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega encara la seva recta final de representacions al Teatre Ateneu. La propera i penúltima cita del cicle arriba aquest dissabte 28 de gener (20:30h) amb un multipremiat text que porta a escena la companyia basca Tanttaka Teatroa. Es tracta de ‘Mi hijo solo camina un poca más lento’, un commovedor muntatge que parla sobre la memòria, el pas del temps o la solitud. A partir del text del dramaturg originari dels balcans Ivor Martinic, el director escènic Fernando Bernués relata les vicissituds d’una dona per cuidar la família i, en especial, el seu fill Branko, que pateix una malaltia degenerativa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La protagonista del text és Mia, una dona imprescindible, com tantes, en el dia a dia de casa seva. Lluita contra els seus dimonis mentre cuida la mare, el pare, la filla i un marit “dissident”, però especialment dedica esforços al seu fill Branko. Avui, Branko fa 25 anys i la seva disfuncional família li prepara una festa. Serà el detonant per parlar, amb humor i sinceritat brutal, de tot allò que hauria d’importar: el pas del temps, l’amor, l’abandó, la malaltia…

 

La casa familiar és l’espai divers on es donen situacions gracioses, cruels i commovedores. Crida l’atenció la diversitat d’edats dels personatges i la universalitat dels temes plantejats, propis d’un barri proletari industrial o alhora d’un context rural (no pensaríem pas que l’obra fou escrita als Balcans). Integren el repartiment Miren Arrieta, Ane Gabarain, Klara Badiola, Mireia Gabilondo, Asier Hernández, Ander Iruretagoiena, Xabi “jabato” López, Maria Redondo, Martxelo Rubio, Jose Ramon Soroiz i Dorieta Urrerabizkaia.

Ivor Martinić, nascut l’any 1984, és un dels autors de teatre croats més prometedors, amb més de 20 premis nacionals i internacionals pel seu treball teatral. Un dels seus èxits més grans a l’estranger ha estat justament la peça que aquest dissabte arriba al Teatre Ateneu de Tàrrega de la mà de la reconeguda companyia basca Tanttaka Teatroa. Preu de l’entrada: 25 euros. A la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu (carrer Major, 11) i al web www.culturatarrega.cat. També a les taquilles del Teatre Ateneu des d’una hora abans de la funció.