Alerta per temperatures mínimes extremes a tot Catalunya

L’Ajuntament de Lleida informa que es manté activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d’alerta per onada de fred. El Servei Meteorològic de Catalunya confirma la previsió de temperatures mínimes extremes fins al pròxim diumenge a la major part del territori català.

La Paeria ja va posar en marxa el passat cap de setmana el Protocol d’Actuacions de Vialitat Hivernal amb motiu de les baixes temperatures. En aquest sentit, es realitzen inspeccions i estesa de fundents a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat, així com als ponts i passarel·les.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una altra de les mesures previstes en casos de temperatures per sota dels 0 graus és la modificació del sistema de neteja viària, que passa de fer-se amb aigua a fer-se en sec en les jornades necessàries.

 

123 persones pernocten al Pla Iglú

D’altra banda, el Pla Iglú protegeix especialment les persones amb una situació precària pel que fa a l’habitatge. La nit del dijous al divendres, aquest servei va allotjar 123 persones, el registre més alt des de l’inici de la campanya el passat novembre.

Davant la previsió d’onada de fred, els principals consells genèrics d’autoprotecció per a la ciutadania són:

· A casa, fer un bon ús dels aparells de calefacció, calderes, estufes, etc. Cal comprovar que hi ha prou ventilació a les habitacions on es facin servir estufes de llenya, carbó o gas i brasers per evitar intoxicacions.

· A l’exterior, és important abrigar-se bé i evitar que l’aire entri directament als pulmons.

· Conduir amb precaució per les plaques de gel que es poden produir en les zones més ombrívoles de les carreteres.