Les temàtiques socials seran un dels eixos de la Universitat d’estiu de la UdL

Cartell de la Universitat d'estiu de Roser Matas

Cartell de la Universitat d'estiu de Roser Matas | Roser Matas

 

Dinàmiques de resistència no violenta contra diferents tipus d'opressió, problemes i reptes que existeixen per assolir el dret universal a la salut, propostes per entendre i combatre la marginalitat, l'exclusió i la discriminació o com lluitar activament contra el maltractament i l'abús sexual infantil, són algunes de les temàtiques socials que s'abordaran en la 27a Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida (UdL), un dels eixos de l'edició d'enguany.

 

En total, s'han programat 65 cursos -dos són semipresencials i vuit virtuals- de diversos àmbits, com ara la salut, l'educació, la història, la gestió del patrimoni, el teatre, la música, la fotografia, el medi ambient, l'energia, la gestió empresarial i les noves tecnologies, que tindran lloc en disset municipis lleidatans, un de Barcelona i un de Girona.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

'Menjar i beure a l'Edat mitjana', entre els cursos que oferirà enguany

Entre els cursos que oferirà enguany la Universitat d'estiu de la Universitat de Lleida hi ha el de 'Menjar i beure a l'Edat mitjana', que a més d'historiadors comptarà amb el cuiner Josep Lladonosa o el periodista especialista en pa, Ibán Yarza; el de 'Com ens afecta la música: aplicacions en els àmbits de la salut, l'educació i el màrqueting', a càrrec del doctor en comunicació, enginyer i músic, Jordi A. Jauset Berrocal; el d''Educació de la veu per a docents', amb els cantants Javier Prieto i Sheila López (Norma Desmond); el de 'Transició energètica i estalvi per al consumidor', on s'ensenyarà a aprofitar les dades que enregistren els comptadors digitals per comparar les tarifes que hi ha al mercat; el dedicat a la 'Impressió de peces 3D' o el de 'República, guerra i postguerra', que se centrarà en els represaliats i exiliats.

 

Un any més, s'ha programat una nova edició d''Art i territori' a Agramunt, de les fundacions Viladot i Guinovart, el curs d'altes capacitats intel·lectuals de la fundació FANJAC, així com el d'intervenció assistida amb animals, el dedicat a la pedra seca, el d'arqueologia a Vilars que aquest cop inclou el jaciment del Gebut a Soses, així com els cursos de llengües (anglès, italià, català i xinès), entre altres. Tots els cursos d'aquesta edició apleguen més 250 professors i se celebraran, la majoria, entre el 25 de juny i el 19 de juliol, tot i que n'hi ha un programat al juny, un a l'agost, un al setembre i un altre a l'octubre. Dels 65, 32 es duran a terme a Lleida, i set, a la Seu d'Urgell, la seu més antiga dels cursos de la Universitat d'Estiu de la UdL.

 

Altres municipis que acolliran cursos

Els altres municipis que acolliran cursos són Tremp, Isil, Igualada, Agramunt, Alcoletge, Juneda, la Granadella, Torrebesses, Arbeca, la Granja d'Escarp, Solsona, Balaguer, Ós de Balaguer, Esterri d'Àneu i, per primer cop, Soses, Cervera i Besalú (Garrotxa), on se celebrarà l'International Course Medieval Music Performance que enguany s'inclou al programa de la Universitat d'Estiu.

  

  

La matrícula s'iniciarà el 9 de maig i romandrà oberta fins a la data d'inici de cada curs. Les persones que es matriculin abans del 15 de juny tindran descomptes. A l'espera de les dades d'enguany, la Universitat d'estiu suma 14.130 alumnes en els 732 cursos realitzats al llarg dels darrers 26 anys de trajectòria. L'edició del 2018 va arribar als 910 participants repartits en 53 cursos.