La fibra òptica arriba a més de 179.000 llars i comerços de Lleida

La fibra òptica arriba a més de 179.000 llars i comerços de Lleida

Telefónica estén la seva fibra òptica a més de 179.000 llars i comerços de Lleida | LleidaDiari.cat

Un total de 179.500 llars i comerços de Lleida compten ja amb cobertura de fibra òptica. Aquest és el principal resultat del balanç d'accessibilitat a Internet que ha realitzat Telefónica a tancament de l'any 2020. En aquest sentit, durant l'any passat la companyia ha instal·lat aquesta tecnologia en set noves poblacions de la província.

 

Artesa de Lleida, la Coma i la Pedra, Garòs (Naut Aran), Os de Balaguer, Puigverd de Lleida, Torà i Vallfogona de Balaguer ja disposen de fibra òptica. I és que la demanda d'Internet s'ha disparat en els últims mesos a causa de les recomanacions sanitàries derivades de la pandèmia i que incideixen en un augment significatiu de la presència de les famílies a les llars.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'objectiu de garantir que la cobertura

Per això, i amb l'objectiu de garantir que la cobertura i qualitat de la xarxa és la mateixa en qualsevol punt de Lleida, Telefónica desplegarà fibra òptica en tots els seus municipis abans que finalitzi 2025. Per aconseguir aquest objectiu, en els últims anys la companyia ha invertit 1.200 milions d'euros en la construcció d'una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial i institucional de Catalunya: modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedeixin a totes les possibilitats del món digital. Amb tot això, s'optimitzen els processos per reactivar l'economia i contribuir a un canvi de model econòmic més sostenible.

 

Desplegament 5G

En paral·lel a la instal·lació de fibra, la companyia ha realitzat durant l'últim any un treball de desplegament combinat de tecnologia 4G i 5G. En aquest sentit, el 95% dels lleidatans disposen de cobertura 4G i un 58% d'accés a la connexió 5G. En aquest sentit, Telefónica ja ha cobert 17 poblacions amb 5G i ha superat les previsions marcades per a final d'any, cobrint poblacions de molt diversa grandària, des de les més grans a les més petites.

 

I la feina continua. Els nous desplegaments aniran compassats d'un gradual apagat de les antigues xarxes de segona i tercera generació. El 100% de la xarxa de coure haurà estat substituïda per fibra en abans de 2025, quan també finalitzarà l'apagada de la xarxa 3G. Això permetrà una gestió més eficient de les inversions, ja que no serà necessari incrementar-les per abordar els nous desplegaments.