Sense Categoria

El telefèric de Sallente-Estany Gento inaugura la temporada d’estiu

Avatar
  • juliol 1, 2019
  • 2 min read

Imatge del telefèric | LleidaDiari.cat

 

El telefèric de Sallente-Estany Gento, situat al terme municipal de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, ha obert aquest cap de setmana per donar accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Un any més, Endesa ha realitzat els treballs de posada a punt de la instal·lació abans de cedir-la al Patronat Municipal de la Vall Fosca per la seva explotació turística, com a servei públic, durant el període estiuenc.

 

Així, en els darrers dies s'ha portat a terme la tradicional revisió elèctrica i mecànica associada a tota la infraestructura de transport per cable que constitueix el telefèric, a més de signar el conveni de cessió per a fer-ho possible. És previst que la temporada s'allargui fins a final de setembre.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La funció principal del telefèric és salvar el desnivell entre Sallente i Estany Gento

La funció principal del telefèric –que l'any 1986 era considerat el telefèric de major càrrega del món, ja que pot transportar fins a 25.000 quilos de pes– és salvar el desnivell entre Sallente i Estany Gento, tant per a persones com per a materials, en vehicles o no, amb un recorregut de 700 metres que es fa en poc més de deu minuts. La cabina té una capacitat per a 58 persones. L'estació inferior està ubicada a la cota 1770, a tocar de la subestació de Sallente, i la superior a la cota 2140, a prop del llac d'Estany Gento.

 

El telefèric va ser construït l'any 1981 per l'antiga Fecsa –actua Endesa– per substituir l'antic sistema d'accés al llac (dos funiculars i un ferrocarril de via estreta) i facilitar el transport del personal i els materials durant la construcció de la nova central hidroelèctrica reversible Sallente-Estany Gento. L'any 1991 Endesa va decidir obrir al públic l'aparell durant els mesos d'estiu, de manera que, mitjançant un conveni, la gestió de les visites i serveis ho gestiona el Patronat Municipal de la Vall Fosca.

Imatge de l'estany de Gento

Imatge de l'estany de Gento | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *