Tastet d’Oficis per donar a conèixer la pintura i soldadura a joves

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

 

L'Institut Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Lleida organitza dos nous Tastets d’Oficis de les especialitats de pintura i soldadura que tindran lloc aquest novembre. Aquest programa consisteix en sessions formatives introductòries a oficis concrets, adreçades a joves d’entre setze i 24 anys que necessiten definir el seu objectiu professional. Els Tastets d'Oficis inclouen sessions pràctiques de tres hores de durada on els i les joves fan una estada als tallers amb els monitors i els alumnes treballadors de la Casa d'Oficis, un altre dels projectes formatius que organitza l'IMO.

 

En aquest espai, s'explica als participants en què consisteix la professió, com funciona un taller de l'especialitat en qüestió, les eines que es fan servir així com tot allò que s'aprèn i es realitza en la Casa d'Oficis. Les inscripcions als Tastets d'Oficis s'han de realitzar a les diferents oficines de Treball als Barris o bé a l'Institut Municipal d'Ocupació. Les persones participants podran optar a formar part de l’edició 2019 de la Casa d’Oficis, vinculada al projecte Treball als barris, i que té previst iniciar-se a finals de desembre.

 

Un important projecte per als joves lleidatans

La Casa d’Oficis és un projecte amb un any de durada. Segons han informat des de la Paeria, els primers sis mesos, els alumnes reben una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i, els altres sis mesos, realitzen les pràctiques al taller mitjançant un contracte laboral subscrit amb l’IMO. Les persones participants han de tenir entre setze i 24 anys i una formació mínima (ESO, Prova d’accés a cicles o un PFI finalitzat). Gràcies a projectes com aquest, els joves que no saben quin futur escollir i quina professió desenvolupar, poden posar en pràctica coneixements que poden servir per a trobar la seva vertadera passió. Sens dubte, és una bona iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Lleida en benefici del jovent de la capital del Segrià.