L’Ajuntament de Tàrrega suprimeix els aparcaments gratuïts que oferia als seus regidors

Reunió de treball de l'equip de Govern de Tàrrega.

Reunió de treball de l'equip de Govern de Tàrrega. | LleidaDiari.cat

 

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tàrrega, integrat pels grups municipals d'ERC-MES i la CUP, ha decidit suprimir els abonaments d'aparcament gratuït que l'ens local oferia als regidors del consistori. Així, els edils de la corporació deixaran de disposar de la prerrogativa d'estacionar el vehicle de franc a l'aparcament municipal situat a l'avinguda de Catalunya. «Eliminem aquesta prerrogativa perquè suposa un greuge comparatiu vers la resta de la ciutadania», han assenyalat l'alcaldessa Alba Pijuan i el primer tinent d'alcalde, Daniel Esqué. 

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els responsables municipals han recordat que «tothom ja disposa d'un aparcament gratuït ben a prop de la casa consistorial, a l'avinguda de l'Onze de Setembre». Des de l'equip de govern també han explicat que la supressió dels aparcaments gratuïts per als regidors també es fa per fomentar la mobilitat a peu o en bicicleta, llançant d'aquesta manera un missatge en favor dels transports menys contaminants i sorollosos. I han afegit: «És una decisió coherent amb les polítiques de pacificació del trànsit i per una mobilitat més sostenible».

 

Eliminació de les invitacions per assistir a espectacles de pagament de FiraTàrrega

Al mateix temps, l'Ajuntament de Tàrrega també ha suprimit les invitacions que es posaven a disposició dels regidors per assistir de franc a espectacles de pagament de FiraTàrrega. Així, a partir de l'edició d’enguany, els representants polítics de Tàrrega deixaran de rebre entrades gratuïtes, de la mateixa manera que els portaveus dels pobles i l'EMD del Talladell. 

 

També s'eliminarà l'obsequi de localitats als representants polítics de la comarca de l'Urgell i la demarcació de Lleida (Diputació de Lleida, Consell Comarcal de l'Urgell i ajuntaments). Tot i això, continuaran rebent la invitació protocol·lària als actes d'inauguració institucional així com l'acreditació que dona accés als espais professionals com La Llotja. D'altra banda, el sopar d'autoritats de la jornada inaugural de FiraTàrrega se substituirà per un petit refrigeri durant la visita a una de les exposicions del certamen.

 

Fi a les entrades gratuïtes per a espectacles de pagament de l'àrea de Cultura

La supressió d'invitacions per als representants polítics municipals també es farà extensiva als espectacles teatrals i musicals de pagament organitzats des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. Fins ara, els regidors de Tàrrega (tant de govern com de l'oposició) podien sol·licitar una entrada doble per a cada espectacle. Aquesta prerrogativa també deixarà d'existir. 

 

Pijuan i Esqué consideren que el fet de disposar d'aquestes invitacions «suposava una desigualtat entre representants polítics i ciutadania». «Volem posar fi a aquests privilegis alhora que es redueixen despeses supèrflues», han remarcat. El grup municipal de la CUP ja va denunciar durant el passat mandat l'existència d'aquestes prerrogatives que ara se suprimiran. L'Ajuntament de Tàrrega ha emès aquest dimarts un decret d'alcaldia per fer efectives aquestes mesures.

 

 

També et pot interessar…