Tàrrega recupera el servei municipal d’orientació i coaching laboral

L'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega ha reactivat el servei d'intervenció, orientació i coaching en l'àmbit laboral, el qual s'adreça a persones aturades amb dificultats per trobar feina (atur de llarga durada, majors de 45 anys, situació d'immigració). El servei, que es presta mitjançant una Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local, és finançat pel SOC, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

 

En aquesta nova etapa, el punt d'atenció presencial s'ubica al Centre La Solana, on la tècnica encarregada rep les persones usuàries del servei els dimarts de 9.00 del matí a 14.00 hores del migdia. Per accedir al servei, cal demanar cita prèvia mitjançant el Whatsapp de La Solana (679 204 313), trucant al mateix centre o enviant un correu electrònic a treball@tarrega.cat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El nou servei ofereix ajuda en la millora del currículum

El nou servei ofereix ajuda en la millora del currículum, treball de les competències laborals de les persones participants i coneixement sobre els canals de recerca d'ocupació i preferències laborals. Pel que fa al vessant empresarial, es continua realitzant apropament d'empreses i prospecció laboral que permet les persones participants conèixer l'entorn productiu i empresarial de la ciutat.

 

El treball d'orientació i coaching es fa mitjançant atenció individual i atenció grupal. A títol individual permet fer una recollida de dades per fomentar l'apoderament i les potencialitats de les persones en l'àmbit laboral. En el treball de grup es creen sinergies entre els participants per promoure xarxes de suport mutu i la col·laboració recíproca.

 

La possibilitat de presentar-se a empreses en procés de recerca de personal

El servei també ofereix la possibilitat de presentar-se a empreses en procés de recerca de personal a través de la borsa de treball que s'ofereix des del Centre La Solana i els contacte de l'àrea de Promoció Econòmica. També hi ha l'opció de contractació a través dels programes subvencionats d'inserció laboral com 30 Plus i Treball i Formació.

 

Una altra actuació del nou servei és la dinamització de la Xarxa per l'Ocupació, on participen tots els agents implicats de la ciutat i la comarca. A més, l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local iniciarà un programa de col·laboració amb l'IMO de Lleida per promoure una xarxa d'empreses amb responsabilitat social al territori.

 

També et poden interessar…