Comarques

L’ajuntament lleidatà que promou l’ocupació de persones trans

Es tracta d’unes mesures per incentivar la formació de col·lectius amb més dificultats per accedir al món laboral

Marta Romera
  • gener 18, 2023
  • 3 min read
L’ajuntament lleidatà que promou l’ocupació de persones trans

L’Ajuntament de Tàrrega, a través del Centre de Formació La Solana, ha rebut dues subvencions del programa Treball i Formació per fomentar l’ocupació i la contractació de persones trans* i persones provinents d’Ucraïna. El Programa Treball i Formació és una política de foment de l’ocupació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) que subvenciona la contractació de persones en situació d’atur i pertanyents a col·lectius amb més dificultats per accedir al món laboral i, per tant, major risc d’exclusió social.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A més del contracte laboral a jornada completa durant un any, el programa inclou formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals, així com acompanyament per afavorir la inserció laboral de la persona beneficiària.

 

La novetat de la convocatòria d’aquest any és la línia destinada a la contractació de persones trans*, ja que es tracta d’un col·lectiu que pateix encara discriminacions en molts àmbits, també el laboral, i amb veritables dificultats per trobar feina: aproximadament un 85% de les persones trans* estan desocupades. Aquest fet condemna moltes d’aquestes persones a l’exclusió social.

 

En aquest cas, l’Ajuntament de Tàrrega contractarà una persona per realitzar tasques de suport administratiu a la Regidoria d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut (Oferta Administratiu/Administrativa).

Una altra novetat, ha estat la línia destinada a facilitar l’accés al món laboral de les persones ucraïneses refugiades a Catalunya, així com augmentar les seves competències professionals i idiomàtiques. A través del programa, l’Ajuntament de Tàrrega podrà contactar quatre persones per realitzar tasques de suport a la Regidoria de Serveis Municipals amb contractes de treball amb una durada de 12 mesos a jornada completa o parcial.

 

A més, durant la jornada laboral, se’ls donarà formació en català. En aquest cas, també, les persones contractades rebran un acompanyament que els permetrà una millor adaptació al lloc de treball i un reforç per millorar les seves competències (Oferta Peó de Brigada, Oferta Neteja Viària i Oferta Neteja d’Equipaments).

 

Aquestes ofertes de treball es gestionaran a través de l’Oficina de Treball de Tàrrega del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i del Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega. El programa Treball i Formació és un projecte impulsat i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb col·laboració del Ministeri de Treball i economia Social, i el Servicio Público de Empleo Estatal.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *