L’ajuntament lleidatà que promou l’ocupació de persones trans

L’Ajuntament de Tàrrega, a través del Centre de Formació La Solana, ha rebut dues subvencions del programa Treball i Formació per fomentar l’ocupació i la contractació de persones trans* i persones provinents d’Ucraïna. El Programa Treball i Formació és una política de foment de l’ocupació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) que subvenciona la contractació de persones en situació d’atur i pertanyents a col·lectius amb més dificultats per accedir al món laboral i, per tant, major risc d’exclusió social.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A més del contracte laboral a jornada completa durant un any, el programa inclou formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals, així com acompanyament per afavorir la inserció laboral de la persona beneficiària.

 

La novetat de la convocatòria d’aquest any és la línia destinada a la contractació de persones trans*, ja que es tracta d’un col·lectiu que pateix encara discriminacions en molts àmbits, també el laboral, i amb veritables dificultats per trobar feina: aproximadament un 85% de les persones trans* estan desocupades. Aquest fet condemna moltes d’aquestes persones a l’exclusió social.

 

En aquest cas, l’Ajuntament de Tàrrega contractarà una persona per realitzar tasques de suport administratiu a la Regidoria d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut (Oferta Administratiu/Administrativa).

Una altra novetat, ha estat la línia destinada a facilitar l’accés al món laboral de les persones ucraïneses refugiades a Catalunya, així com augmentar les seves competències professionals i idiomàtiques. A través del programa, l’Ajuntament de Tàrrega podrà contactar quatre persones per realitzar tasques de suport a la Regidoria de Serveis Municipals amb contractes de treball amb una durada de 12 mesos a jornada completa o parcial.

 

A més, durant la jornada laboral, se’ls donarà formació en català. En aquest cas, també, les persones contractades rebran un acompanyament que els permetrà una millor adaptació al lloc de treball i un reforç per millorar les seves competències (Oferta Peó de Brigada, Oferta Neteja Viària i Oferta Neteja d’Equipaments).

 

Aquestes ofertes de treball es gestionaran a través de l’Oficina de Treball de Tàrrega del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i del Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega. El programa Treball i Formació és un projecte impulsat i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb col·laboració del Ministeri de Treball i economia Social, i el Servicio Público de Empleo Estatal.