Tàrrega presenta els seus nous cursos per fomentar l’ús de les TIC

L'Ajuntament de Tàrrega ha presentat mitjançant el servei municipal gòTIC les seves noves activitats dedicades a potenciar l'ús de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a eina de socialització i de coneixement. Són propostes obertes al conjunt de la ciutadania i es basen en l'acompanyament de les persones que volen perdre la por a les TIC contribuint així al seu empoderament.

 

L'acte de presentació de la programació de tardor s'ha dut a terme aquest dimecres migdia al Centre d'Entitats de Tàrrega davant una cinquantena de persones. El dinamitzador i responsable del servei, Ramon Oromí, ha detallat que enguany les propostes formatives incorporen els aprenentatges assolits durant els mesos de confinament i recuperen al màxim la presencialitat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Presentació dels cursos TIC a Tàrrega

Tàrrega presenta els seus nous cursos per fomentar l'ús de les TIC com a eina de socialització | LleidaDiari.cat

 

Amb el lema 'Amb el gòTIC, posa-hi bé', la nova programació no oblida que «la telepresencilitat ens ha permès arribar a més persones i més lluny, facilitant una experiència més personalitzada i especifica», ha explicat Oromí. En aquest sentit, el gòTIC vol refermar la seva manera de fer artesana i personal d'aprendre i compartir camins cap a les TIC. Alhora que convida qui encara es resisteixi a fer el pas a fer-lo «d'una manera activa i distesa».

 

Algunes de les activitats que s'impartiran

Algunes de les activitats que s'impartiran són iniciació i aprofundiment en l'ús de dispositius mòbils, edició gràfica, millora de l'ocupabilitat amb les TIC, autoprotecció i pacificació digitals. També sobre accessibilitat i ús d'aplicacions mòbils. De la mateixa manera, també s'ofereixen franges de suport i acompanyament individualitzat, per persones i entitats.

 

Les inscripcions es realitzaran presencialment a partir del 20 de setembre a la seu del gòTIC, al Centre d'Entitats. La programació de tardor conviu amb itineraris adreçats a col·lectius específics, com les persones amb discapacitat o malalties de salut mental, migrants, joves…, així com amb l'atenció de les necessitats expressades per la ciutadania en aquest àmbit. Completaran l'oferta del gòTIC les franges setmanals d'ús lliure i gratuït de la xarxa; l'acompanyament personalitzat; i el gòTICràdio a Ràdio Tàrrega, espai quinzenal en què es repassa l'actualitat tecnològica i es proposen recursos web i aplicacions mòbils.