Tàrrega instal·larà plaques solars per a l’autoconsum en edificis públics

L'Ajuntament de Tàrrega ha engegat un pla per instal·lar plaques solars d'autoconsum en equipaments de titularitat pública. En aquest sentit, el pressupost municipal per al 2022 preveu destinar 250.000 euros a implantar aquests sistemes d'eficiència energètica.

 

Una de les primeres accions serà l'adquisició i instal·lació de plaques fotovoltaiques a la llar d'infants El Niu, amb un pressupost estimat en 17.345 euros. El projecte d'execució ja ha estat aprovat i es materialitzarà pròximament. D'altra banda, el consistori ha adjudicat per 3.932 euros la redacció del projecte per dotar el col·legi Àngel Guimerà d'un sistema de plaques solars. La voluntat és que des d'aquest centre també es pugui proveir d'energia altres equipaments municipals.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'un equipament públic de Tàrrega

Tàrrega instal·larà plaques solars per a l'autoconsum en edificis públics com a mesura d'eficiència energètica | LleidaDiari.cat

 

En el cas del col·legi Àngel Guimerà, a banda de l'autoconsum per al mateix edifici, la instal·lació de plaques fotovoltaiques permetria també generar energia per a altres equipaments municipals situats en un radi de mig quilòmetre com, per exemple, la llar d'infants La Pau. Seria, per tant, un model inspirat en allò que es coneix com a comunitat energètica si bé només per a instal·lacions públiques i sense participació privada. Així mateix, l'Ajuntament de Tàrrega estudia estendre aquest model en el futur a altres edificis com poden ser el pavelló municipal d'Esports, l'antic escorxador o la caserna de la Policia Local.

 

Els equipaments esportius de la capital de l'Urgell

D'altra banda, els equipaments esportius de la capital de l'Urgell també aniran incorporant nous sistemes energètics més sostenibles. Així, es renovarà la instal·lació d'aigua corrent del pavelló d'Esports i es dotarà la piscina coberta amb més eficiència energètica. Tot aquest conjunt d'inversions en favor de la sostenibilitat podrien sufragar-se mitjançant subvencions dels fons europeus Next Generation. Tàrrega aposta així per les energies renovables i respectuoses vers el medi ambient. A la vegada es promou l'estalvi davant l'augment notable del preu de l'energia.