Tàrrega i la Seu obren gratuïtament les piscines davant l’onada de calor

Les piscines municipals de molts municipis obren gratuïtament per l'onada de calor

Les piscines municipals de molts municipis obren gratuïtament per l'onada de calor | Arxiu

 

Durant tres dies l'entrada a la piscina municipal d'estiu de la Seu d'Urgell serà gratuïta per a tothom a causa de l'onada de calor generalitzada, segons han informat des de l'Ajuntament. Precisament aquests tres dies es preveu que les temperatures pugin de manera excepcional, podent arribar als 40 graus a la nostra ciutat.

 

Les persones que accedeixin a la piscina municipal se'ls hi lliurarà un tiquet gratuït que s'haurà de conservar en bon estat per tornar-lo a la taquilla quan se surti de la instal·lació. D'aquesta manera el podrà fer servir una altra persona que vulgui refrescar-se. Val a dir que l'aforament de la piscina és de 472 persones. Una vegada l'aforament quedi ple no es permetrà entrar més persones per motius de seguretat. La piscina obre cada dia de 10 del matí a 8 del vespre.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquesta mesura de caràcter excepcional ha estat presa per l'equip de govern municipal de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, després que el grup municipal de la CUP suggerís aquesta acció davant de l'activació de l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per l'onada de calor que pateix el conjunt del país.

 

També a Tàrrega

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tàrrega permetrà accedir gratuïtament a la piscina municipal a partir d'aquest dijous, 27 de juny, i fins diumenge, que és la durada prevista de l'onada de calor que afectarà Catalunya els dies vinents. Aquesta mesura de caràcter excepcional serà d'aplicació a les piscines municipals de Tàrrega, Altet i Claravalls «perquè tothom pugui fer front de manera segura a la calor intensa», ha assenyalat l'alcaldessa, Alba Pijuan.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per calor que es perllongarà fins diumenge amb un nivell de perill molt alt a la comarca de l'Urgell. L'accés a les piscines estarà limitat pel seu aforament i funcionaran en el seu horari habitual.

 

L'Ajuntament de Tàrrega també s'ha fet ressò de les recomanacions del Departament d'Interior a la ciutadania per afrontar amb seguretat l'onada de calor:

– Sigues previsor i beu molta aigua i fes àpats lleugers.

– Fes que la mainada i gent gran beguin sovint i que no surtin en hores de més sol.

Estigues en llocs climatitzats quan faci més calor, si no tens ventilador ni aire condicionat.

Hidrata les mascotes i no les passegis en les hores de més calor.

 

Solsona, al 50% de descompte

Solsona també s'ha sumat a aquesta iniciativa, tot i que oferint un 50% de descompte a les persones que accedeixin a l'equipament des d'aquest dijous i mentre duri l’onada de calor. Així, s’hi pot entrar per 2 euros en el cas de la tarifa general, per 1,25 els jubilats o pensionistes fins a 69 anys i per 1,75 els menors de 15

  

anys. Pel que fa a les persones a partir de 70 anys, que constitueixen el col·lectiu de població més vulnerable, hi tenen l’entrada lliure.

 

 

També et poden interessar…