Tàrrega obre una convocatòria pública per optar al càrrec de Jutge o Jutgessa de Pau

L'Ajuntament de Tàrrega ha emès una convocatòria pública per cobrir la vacant del càrrec de Jutge o Jutgessa de Pau titular del municipi. El tràmit obeeix a la pròxima finalització del termini de quatre anys des de l'últim nomenament, l'any 2017.

 

Les persones interessades i que reuneixin els requisits legals (vegeu aquí l'Edicte) ja poden presentar la seva instància a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Tàrrega abans del pròxim 19 de maig. Entre la documentació han d'adjuntar un currículum vital i professional amb l'objectiu d'avaluar possibles incompatibilitats vers l'exercici del càrrec. Com fixa la normativa, el Ple de la Corporació elegirà el Jutge o Jutgessa de Pau d'entre les candidatures presentades.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Tàrrega obre una convocatòria pública per optar al càrrec de Jutge o Jutgessa de Pau

Tàrrega obre una convocatòria pública per optar al càrrec de Jutge o Jutgessa de Pau del municipi durant els propers quatre anys | LleidaDiari.cat

 

Pané exerceix el càrrec des de l'any 2008

L'actual Jutgessa de Pau de Tàrrega, Margarida Pané, ha expressat la voluntat de no optar a renovar el càrrec. Pané exerceix el càrrec des de l'any 2008 i, per tant, ha estat nomenada com a tal en tres convocatòries consecutives. Aquest any 2021, Tàrrega tindrà per tant nou Jutge o Jutgessa de Pau. Amb jurisdicció al terme municipal, el Jutjat de Pau és l'esglaó de l'aparell judicial més proper a la ciutadania.

 

L'òrgan existeix en tots els municipis que no són capital de partit judicial. Per ser Jutge o Jutgessa de Pau no cal necessàriament ser professional del Dret i l'elecció es basa en la trajectòria i tarannà personal. El Jutjat de Pau de Tàrrega té la seu a la planta baixa d'un edifici municipal situat a l'avinguda de la Generalitat, 41, on comparteix oficines amb el Registre Civil. També compta actualment amb una Jutgessa de Pau suplent, càrrec que recau en Teresa Robert.