Tàrrega desenvolupa una nova edició del programa d’activitats d’estiu per a joves

La Cooperativa Lleure Quàlia del Grup Alba i l'Ajuntament de Tàrrega imparteixen una nova edició del programa Estiu Jove, un conjunt d'activitats i projectes comunitaris que es desenvolupen durant el mes de juliol. L'oferta s'adreça a joves d'entre 12 i 16 anys amb la finalitat de proporcionar alternatives de lleure i formació durant les vacances d'estiu.

 

Enguany, més d'una vintena de joves s'han sumat a la iniciativa, alguns dels quals aquest dimarts s'han fet la tradicional foto de grup amb el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, i la tècnica de Joventut, Roser Oliva.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'eix de l'Estiu Jove és per tercer any consecutiu un camp de treball per millorar zones d'ús comunitari arreu de la ciutat. Es tracta d'una experiència de voluntariat que contribueix a la millora d'espais públics en benefici de tota la ciutadania com és el cas de la restauració de mobiliari urbà o l'embelliment d'indrets i equipaments en coordinació amb la Regidoria de Serveis Municipals. Enguany, a més, també s'ha establert una col·laboració amb el Museu Tàrrega Urgell i la Regidoria de Promoció Econòmica per tal de dur a terme un projecte de recerca, descoberta i documentació d'antics comerços targarins.

Imatge de joves en activitats de lleure a Tàrrega

Tàrrega desenvolupa una nova edició del programa d’activitats d’estiu adreçat als joves de la ciutat | LleidaDiari.cat

 

Un mural a les façanes dels números 28, 30 i 32 del carrer d'Urgell

En el marc d'aquesta iniciativa, aquesta setmana, els joves participants pinten un mural a les façanes dels números 28, 30 i 32 del carrer d'Urgell amb la col·laboració del pintor-muralista Lluc Flotats “Llukutter”. L'objectiu és recrear les botigues que antigament hi havia en aquests immobles: una perfumeria, un llauner-fontaner, una botiga de pantalons i una altra de queviures. Segons ha explicat el regidor de Joventut, “des del consistori treballem perquè la tasca de documentar els antics establiments comercials de la ciutat es mantingui en el temps, ja que ajuda al fet que les persones joves descobreixin aspectes sobre el passat de la nostra ciutat i a tota la ciutadania a prendre consciència de la importància de tenir comerços oberts per garantir unes ciutats vives, pròsperes, estructurades i dinàmiques”.

 

El programa s'imparteix de dilluns a divendres, de 10 del matí a 1 del migdia, centralitzat des de l'Oficina Jove de l'Urgell, on s'han dut a terme tallers de fotografia i vídeo o programació amb Scratch, xerrades entorn de la salut mental o sobre el Museu Tàrrega Urgell, així com sessions de tir amb arc. L'Estiu Jove completa el seu ventall de propostes amb excursions i activitats aquàtiques. A més, els joves inscrits en dues o més setmanes del camp de treball reben “gratificacions” amb sortides esportives i la pràctica d'hípica.