Tàrrega posarà multes de fins a 600 euros per deixar la brossa al carrer

Pla mitjà on es pot veure brossa a fora dels contenidors a Tàrrega

Hi haurà més patrulles per garantir el compliment de l'ordenança municipal sobre civisme | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega intensificarà els controls a la via pública per evitar que es deixin bosses d'escombraries i altres residus fora dels contenidors corresponents.

 

D'un temps ençà s'ha detectat un augment de conductes incíviques que dipositen diferents fraccions de brossa a la via pública, al costat dels contenidors, i les restes acaben sovint escampades i embrutant el carrer. També s'ha constatat que alguns veïns dipositen les bosses i embalums de grans dimensions a les papereres.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Més control sobre aquest assumpte

L'Ajuntament exercirà més control sobre aquest assumpte amb més patrulles de la Policia Local i s'aplicaran sancions que podran arribar als 600 euros en casos de reincidència, segons la regidora de Governació, Núria Robert. La Policia Local de Tàrrega ja ha aixecat diferents actes de denúncia anteriorment per deixar brossa abocada a la via pública. L'Ajuntament vol accentuar els controls i erradicar aquest tipus de conductes incíviques.

 

En paral·lel també divulgarà missatges en diversos idiomes recordant la prohibició de deixar esbarriades a la via pública les bosses d'escombraries, caixes, paquets o qualsevol mena de residu que sigui objecte de ser dipositat al contenidor. També es posarà en relleu la prohibició de dipositar a les papereres bosses d'escombraries i caixes o paquets de dimensions superiors a les del recipient que les ha de contenir.

 

Les botigues ja disposen d'un servei de recollida del cartó

Aquests consells de bones pràctiques es faran arribar a particulars i comerços. Les botigues ja disposen d'un servei de recollida del cartó comercial amb la col·laboració de l'empresa social Cartaes i el Consell Comarcal de l'Urgell. A més, l'Ajuntament de Tàrrega va implantar fa tres anys una nova distribució de contenidors d'escombraries amb l'objectiu de potenciar el reciclatge de residus entre els veïns. En aquests punts, anomenats illes verdes, s'agrupen contenidors de rebuig juntament amb els corresponents a fracció de paper – cartó, vidre, envasos i orgànica.

 

També et poden interessar…