
Tàrrega ha viscut aquest cap de setmana una nova edició de la Firacóc, la mostra gastronòmica centrada en el cóc i la fleca artesana que enguany ha arribat a la seva 37a edició dins el marc de la Festa Major de Maig. L’esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, ha omplert l’Espai MerCAT amb els sabors més tradicionals del territori i amb una vintena d’expositors vinguts de diferents punts de Catalunya.

La Firacóc 2025 va obrir portes dissabte i va romandre oberta fins diumenge al vespre, oferint al públic una àmplia gamma de productes de fleca dolça i salada com coques de recapte, panades, pans de pessic, bunyols i els emblemàtics panadons. El cóc targarí, com a protagonista, ha estat una de les estrelles indiscutibles del certamen.
Una de les novetats més destacades d’enguany ha estat la incorporació, per primera vegada, d’un estand especialitzat exclusivament en productes sense gluten. L’espai, acreditat per l’Associació de Celíacs de Catalunya, ha tingut una molt bona acollida per part del públic, especialment entre les persones amb intoleràncies alimentàries que sovint tenen opcions limitades en aquest tipus de fires.

Durant la inauguració, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, va posar en valor la proximitat del certamen, destacant la presència de forners d’arreu del territori, incloent-hi poblacions com Vic i Manresa. També va fer una crida d’atenció sobre la manca de relleu generacional en alguns negocis de fleca, un repte que podria portar a canvis en els expositors dels pròxims anys.
Per la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, va remarcar l’èxit de la Firacóc com a part fonamental de la Festa Major de Maig, destacant que cada any s’hi esgoten pràcticament totes les existències. Va insistir en el suport de l’Ajuntament al sector de la fleca, “bàsic i essencial per a l’economia local”. El certamen també ha comptat amb la presència del diputat provincial Òscar Martínez, en representació de la Diputació de Lleida, una de les entitats col·laboradores juntament amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Patronat de Promoció Econòmica. Amb una gran afluència de públic i una oferta gastronòmica de primer nivell, la Firacóc consolida el seu paper com a punt de trobada de la fleca artesana i com a motor de promoció econòmica i cultural per a Tàrrega i el territori.