Tàrrega estrena un nou cicle estival d’arts de carrer

Imatge promocional

Imatge promocional | LleidaDiari.cat

 

Tàrrega renova la seva oferta cultural d'estiu i estrena aquesta setmana un cicle dedicat a les arts de carrer. Sota el nom genèric de PÚBLIC! s'oferiran del 15 de juny al 6 de juliol quatre propostes adreçades a espectadors de totes les franges d'edat, arribant a petits i grans. L'àrea de Cultura ha fet una tria d'espectacles de qualitat, frescos i divertits. Teatre visual, circ, humor i música basteixen el nou cicle de la mà de Sound de Secà, Cia. Emilia Gargot, Circo Los i Always Drinking Band.

 

A més d'atraure el públic familiar, la programació es caracteritza per estendre's a diversos punts del municipi. Així, a més de Tàrrega, PÚBLIC! també es podrà gaudir de franc als pobles del Talladell, Altet i La Figuerosa. PÚBLIC! apuntala la capital de l'Urgell com a focus d'exhibició de les arts de carrer, fent costat a un certamen de referència internacional en aquest gènere creatiu com és FiraTàrrega.

 

Sound de Secà

PÚBLIC! – Cicle d'Arts de Carrer a Tàrrega i Pobles del Municipi s'obre el dissabte 15 de juny al Talladell (7 tarda) de la mà del grup Sound de Secà i el seu espectacle titulat Emoriô. Amb seu a Cervera, Sound de Secà són una formació de 17 percussionistes que condueix el públic per un viatge emocional a través del ritme i el moviment. Uns personatges misteriosos i elegants cerquen la complicitat dels espectadors gràcies a la plasticitat del seu vestuari i una coreografia molt visual.

 

Emilia Gargot

La següent cita arribarà el dissabte 22 de juny (2/4 d'11 nit) a l'esplanada dels dipòsits del Parc de Sant Eloi, a Tàrrega. La jove companyia targarina Emilia Gargot, nascuda després del pas dels seus membres pel Postgrau d'Arts de Carrer de FiraTàrrega, portarà ZH o 36 milions d'anys a 120 km/h. És un espectacle sense text d'atmosfera intensa, amb acurada composició musical i disseny escènic. La peça té com a protagonistes els tripulants d'una nau interestelar que acaben atrapats en un planeta inhòspit.

 

Circo Los

El dissabte 29 de juny (2/4 d'11 nit) prendrà el relleu la companyia barcelonina Circo Los i el seu espectacle Xarivari Blues. El marc escollit és el poble d'Altet, on quatre experimentats artistes de circ captivaran el públic a través d'exercicis de malabars, monocicles i llit elàstic. Una exuberant escenografia, inspirada al seu torn en la pel·lícula The Blues Brothers, es combinarà amb equilibris impossibles, vertiginoses acrobàcies i molt d'humor.

 

Always Drinking Band

Les cançons esbojarrades i els gags surrealistes de l'Always Drinking Band envairan La Figuerosa el dissabte 6 de juliol. Serà amb l'espectacle El carrer és nostre, del qual s'oferiran dos passis: a 2/4 de 10 de la nit i a les 11 de la nit. La interacció i la participació és l'eix de la proposta, animant els espectadors a riure, cantar i ballar plegats. Always Drinking Band, provinent de Barcelona, està formada per 8 músics i un front/man en el paper de clown.

 

Altres suggeriments estivals als pobles del municipi

Val a dir que Santa Maria de Montmagastrell, Claravalls i Riudovelles oferiran també diverses propostes estivals sota la fórmula tradicional de la programació ja coneguda com L'Estiu a Poble. El tret de sortida s'ha fixat per al dissabte 22 de juny, a 2/4 de 10 de la nit, quan Santa Maria de Montmagastrell acollirà un concert de música folk a càrrec de l'emblemàtica agrupació El Pont d'Arcalís, un dels principals exponents de música popular del Pirineu.

Cartell de l'esdeveniment

Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar…