Tàrrega edita un llibre de poemes de l’autor local Josep Maria Targa

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha editat un recull de poemes de Josep Maria Targa, escriptor natural de la capital de l'Urgell. Es tracta del primer llibre editat de l'autor, que veu així com els seus versos arriben a una àmplia franja de lectors. La publicació du per títol «Cassigalls» i és el número 47 de la Col·lecció Natan. La poesia de Josep Maria Targa, de caràcter intimista, es completa aquí amb il·lustracions de la jove artista Patrícia Nájar, també d'arrels targarines. La presentació, davant un nombrós públic, se celebrà a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, on també s'exposaren els dibuixos de Patrícia Nájar.

 

L'acte comptà a més amb la presència del regidor de Cultura, Raül Palacios, i l'activista cultural Jaume Ramon, qui s'encarregà de presentar l'obra. Es dóna el fet que Jaume Ramon fou un dels impulsors durant els anys 80 de la revista de poesia «Transparències», on Josep Maria Targa ja publicà llavors alguns poemes. La Col·lecció Natan és una iniciativa editorial amb què l'Ajuntament de Tàrrega divulga textos literaris i estudis de recerca d'autors i temàtiques vinculades al municipi.

 

Altres notícies sobre Tàrrega

El cementiri municipal de Tàrrega disposarà aviat d'un espai on els pares i mares podran recordar els nadons de mort gestacional o perinatal. El consistori de la capital de l'Urgell dóna resposta així a una petició formulada pel Servei de Suport al Dol de Ponent. Aquesta entitat ha argumentat que els nadons que neixen morts amb menys de 25 setmanes de gestació o menys de 500 grams, segons els protocols sanitaris, no són lliurats a les famílies per enterrar-los o incinerar-los. Aquest espai de record facilitaria el procés del dol davant aquesta pèrdua.

 

En aquest sentit, el regidor d'Acció Social, Treball i Família de l'Ajuntament de Tàrrega, Joan Palou, ha expressat aquest dilluns el vistiplau a la proposta de l'associació Servei de Suport al Dol de Ponent. L'edil s'ha reunit amb representants de l'entitat i s'ha determinat que l'esmentat espai, que constarà d'un petit monument funerari en forma de placa, s'ubicarà a la part nova del cementiri. Val a dir que el Servei de Suport al Dol de Ponent commemorà fa uns dies a Tàrrega el Dia Internacional de la Mort Perinatal. D'aquesta manera, les famílies que visquin una mort perinatal d'aquestes característiques podran dur a terme el seu dol com es mereixen.