Comarques

La ciutat lleidatana que creix en habitants per vuitè any consecutiu

La població d'origen estranger suposa un 24,52% del cens demogràfic

Marta Romera
  • gener 9, 2023
  • 2 min read
La ciutat lleidatana que creix en habitants per vuitè any consecutiu

El municipi de Tàrrega compta actualment amb un total de 18.398 habitants, segons consta en el padró municipal a data de 31 de desembre de 2022. La capital de l’Urgell va guanyar 407 persones empadronades en el decurs de l’any passat. La xifra suposa un augment de població del 2,21% amb relació al 2021. A més, és el vuitè any consecutiu que Tàrrega incrementa el nombre de veïns inscrits al padró. Aquest fet certifica, per tant, el creixement demogràfic constant que el municipi ve registrant des de l’any 2015. A més de la ciutat de Tàrrega, les xifres demogràfiques aquí exposades inclouen també el padró dels sis pobles del terme: El Talladell (248 habitants), Claravalls (115), Altet (107), Santa Maria de Montmagastrell (47), La Figuerosa (67) i Riudovelles (13).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Bona part de l’increment demogràfic que va experimentar la capital de l’Urgell durant l’any 2022 cal atribuir-lo a l’augment dels veïns d’origen estranger, que el passat 31 de desembre se situaven en el 24,52% de la població, o sigui 4.513 habitants (això és 317 més que l’any anterior). Quant a comunitats estrangeres, la població amb nacionalitat del Marroc continua sent la més nombrosa (1.602 habitants), seguida de Romania (849), Ucraïna (643), Colòmbia (200), Bulgària (182) i Senegal (158). Val a dir que la comunitat ucraïnesa de la capital de l’Urgell és la que més va créixer durant l’any passat, amb 164 noves altes consolidades al padró. A Tàrrega conviuen actualment fins a 69 nacionalitats diferents.

Pel que fa a sexes, la xifra de dones se situa en 9.242, superant la d’homes, quantificada en 9.156. D’altra banda, el creixement natural o vegetatiu a Tàrrega és positiu, ja que durant el 2022 hi ha hagut 202 natalicis enfront de 157 defuncions. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú assenyala que «Tàrrega és un municipi que, al contrari del que és habitual a la resta del país, creix de forma continuada quant a nombre d’habitants». La primera edil afegeix que «aquest creixement sostingut en els darrers vuit anys es deu tant a l’arribada de nous veïns com a naixements, ja que el creixement vegetatiu de la ciutat també és positiu, amb més natalicis que defuncions, aspecte molt destacable».

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *