Tàrrega amplia la Fira del Caçador a dos dies

La Fira del Caçador ‘Ciutat de Tàrrega’ commemorarà la seva 20a edició aquest proper cap de setmana ampliant les activitats a dos dies: el dissabte 23 i el diumenge 24 de setembre. L’esdeveniment integrarà propostes lúdiques i divulgatives sobre la pràctica cinegètica, el medi natural, la fauna i l’artesania a més de posar enguany un especial èmfasi en la gastronomia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Càmping Municipal – Espai Felip Robinat Felip repeteix com a espai firal on es concentraran un centenar d’expositors junt amb exhibicions, concursos i competicions. Bellesa canina, agility, falconeria, espectacles eqüestres o tir amb arc constitueixen una programació familiar que també suma la participació de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra, que oferirà al públic una demostració de gossos policia.

 

Una altra novetat destacada serà la presència de l’Associació Artemis 33 de França, entitat formada per dones caçadores que vol protegir el medi ambient i preservar l’entorn cinegètic amb suport de la pagesia. El col·lectiu protagonitzarà una xerrada gràcies a un acord amb l’associació de promoció cultural ‘Confluence des Arts’, la qual enforteix l’agermanament entre els municipis de Tàrrega i Blaia. Com ja s’ha dit, la gastronomia guanya terreny dins el certamen, que estrenarà un taller de cuina de caça amb Ivan Minguell i un concurs de cassoles. Josep Maria Setó, president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, ha explicat avui en roda de premsa que «tanquem mitjançant aquestes activitats el cicle complet de la pràctica de la caça entesa com una forma de viure».

 

Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat «els 20 anys d’una fira que continua creixent i consolidant-se, i que porta una elevada afluència de públic fins a la nostra ciutat». També ha elogiat les activitats del certamen «per fer pedagogia sobre la importància de mantenir els ecosistemes». A la roda de premsa també ha assistit Núria Robert, regidora de Promoció Econòmica, i membres de la Societat de Caçadors de Tàrrega.

El programa es completarà amb un campionat del Club Modelisme Tàrrega i una exhibició de l’Escola de Vol la Serra de Mollerussa. El món caní també hi serà representat per una exposició de gossos de races caçadores, el Concurs d’Agility Ciutat de Tàrrega i el Concurs Nacional de Bellesa Canina impulsat per la Unió Cinòfila de Catalunya.

 

Prèviament, el divendres 22 de setembre, l’Escola Agrària de Tàrrega també acollirà una jornada tècnica on, entre altres qüestions, es farà balanç de l’actual emergència cinegètica per controlar la població de conills. En aquest sentit, l’eix del certamen continua sent la promoció dels beneficis de la caça com a element regulador del medi ambient. Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega, la cita compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida.