Sense Categoria

Tàrrega adoptarà mesures per reduir la velocitat del trànsit al nucli urbà

Avatar
  • agost 29, 2019
  • 2 min read

Avinguda de l'Onze de Setembre de Tàrrega | LleidaDiari.cat

 

La Policia Local de Tàrrega ha fet una diagnosi de mobilitat amb l'objectiu d'aplicar mesures correctores per reduir la velocitat del trànsit dins el nucli urbà. Es tracta d'una avaluació per determinar en quines vies de la ciutat els vehicles excedeixen de forma reiterada el límit de velocitat establert (la capital de l'Urgell és majoritàriament zona 30).

 

En aquests carrers, la Regidoria de Governació té previst d'instal·lar bandes reductores de velocitat, elements que ajudaran a millorar significativament la seguretat viària. La diagnosi s'ha realitzat d'acord amb els resultats obtinguts mitjançant el radar pedagògic mòbil que s'ha anat traslladant en diversos punts de la ciutat. També s'han valorat les peticions formulades pels veïns i l'índex d'accidents registrats.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Instal·larà bandes reductores durant aquest setembre

En una primera fase, l'Ajuntament de Tàrrega instal·larà bandes reductores durant aquest setembre en 7 vies urbanes on s'han detectat casos reiterats en què se supera el límit de velocitat. Són els carrers del Nord, Santa Clara, Verge de Montserrat, Roger de Llúria, Rosa Sensat, Blaia i l'avinguda de l'Onze de Setembre. Si es comprova l'efectivitat dels ressalts, el consistori no descarta estendre la mateixa mesura en altres vials de la ciutat durant els mesos vinents.

 

«Garantir la seguretat dels vianants és una prioritat que ens hem fixat en matèria de mobilitat», ha assegurat la regidora de Governació, Núria Robert. En aquest sentit, «treballarem també per potenciar a Tàrrega el model de pacificació del trànsit i els desplaçaments a peu o en bicicleta», ha afegit. La capital de l'Urgell implantà l'any 2016 la 'zona 30' a gairebé tot el seu nucli urbà. Al mateix temps, el límit de velocitat es fixà en 20 km/h als carrers del nucli antic.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *