El Tarot serà el protagonista de la 42a edició de l’Aquelarre de Cervera

Detall dels diables, a la 40a edició de l'Aquelarre de Cervera | LleidaDiari.cat

 

El Tarot serà el protagonista de la 42a edició de l'Aquelarre de Cervera, que se celebrarà el darrer cap de setmana d'agost. Albert Parra, d'Alea Teatre, tornarà a ser el director artístic de la festa que preveu donar un protagonisme destacat a les grans estructures mòbils que personificaran figures rellevants dels arcans menors de les cartes del Tarot. Parra vol vestir la cercavila que té lloc just després de l'Encesa de la Universitat i que condueix l'Aquelarre cap al nucli antic de la ciutat. D'altra banda, després de l'èxit de l'any passat, la màgia de l'Aquelarre tornarà a exhibir-se al festival Cruïlla de Barcelona, que tindrà lloc el 3, 4, 5 i 6 de juliol.

 

El director de la companyia cerverina Alea Teatre, Albert Parra, ha guanyat el concurs públic per a la direcció artística de la 42a edició de l'Aquelarre de Cervera. El projecte vencedor presenta el Tarot com a temàtica protagonista especialment adient per a la festa del foc i de la música de les terres de Ponent. Per vuitena vegada al llarg de la seva història, Parra tornarà a dirigir un espectacle que donarà continuïtat als elements icònics clarament identificats amb l'Aquelarre.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La direcció musical anirà a càrrec de Manel Pedrós, de Blaumut

Per la seva banda, la música en directe, sota la direcció musical de Manel Pedrós (Blaumut) i interpretada per músics cerverins i membres d'entitats locals, posarà la banda sonora a la representació teatral. La construcció de les figures serà a càrrec de l'escenògraf Enric Porta, responsable de la posada en escena de l'espectacle. L'aprofitament de l'espai escènic tornarà a ser rellevant, ja que les figures del Tarot tenen ascendència sobre els quatre elements primaris (terra, aire, aigua, i foc), i aquests estaran representats a diferents espais de la plaça de Cal Racó a través de tècniques que aniran de la dansa als elements aeris.

 

Els objectius del director cerverí seran igualment potenciar alhora la continuïtat dramàtica des de l'Encesa de la Universitat, a la cercavila de les entitats, passant pels moments més característics de la festa a Cal Racó. Finalment, el foc com a component imprescindible de l'Aquelarre de Cervera serà responsabilitat de la colla de Diables de Cervera Carranquers i també serà present en l'espectacle en format menys tradicional. Parra s'ha envoltat d'un equip professional i cerverí, complementat amb membres d'entitats locals, en una aposta per una marca d'estil i funcionament continuista, que tan bons resultats li ha donat els últims anys com a director artístic de la festa.