Targeta de bus gratuïta per a joves durant les Festes de la Tardor

L'Ajuntament de Lleida posa a disposició del jovent de la ciutat, d'entre 14 i 30 anys, una targeta gratuïta d'autobús per poder fer-ne ús durant les Festes de la Tardor, entre els dies 24 i 29 de setembre. Així mateix, s'instal·larà el Punt Lila i es faran accions de sensibilització Nits Q per gaudir d'unes festes populars, segures, saludables i de qualitat per a tothom.

 

La Paeria ha preparat noves intervencions de sensibilització i prevenció per a les properes Festes de la Tardor. Des de fa més de 7 anys es realitzen accions transversals vinculades al programa d'oci nocturn Nits Q Lleida per tal de fomentar la prevenció i reducció de riscos en espais festius i la implicació dels diferents agents socials i del sector de l'oci nocturn de la ciutat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Targeta de bus gratuïta per a joves durant les Festes de la Tardor

Targeta de bus gratuïta per a joves durant les Festes de la Tardor | LleidaDiari.cat

 

Les accions que es duran a terme durant aquests dies

Targeta gratuïta d'autobús per a joves de 14 a 30 anysper poder-ne fer úsdel dia 24 al 29 de setembre per a tots els trajectes de les línies urbanes i de manera il·limitada. Amb aquesta acció es pretén fomentar l'ús del transport públic per anar de festa i, sobretot, oferir el transport públic en horari nocturn per tal que els i les joves puguin retornar a casa de manera segura.

 

Especialment els dies de concerts estarà en funcionament la línia del Bus turístic que tindrà parades al Clot, Pl. Europa, al llarg de tot Passeig de Ronda, Pl. Espanya, Cappont i Bordeta, segons el plànol adjunt. La més propera a la zona de concerts serà davant del Mercat del Pla.

 

Especialment els dies de concerts estarà en funcionament la línia del Bus turístic que tindrà parada davant la porta del Mercat del Pla. Dissabte 25 i dimarts 28 farà la seva darrera sortida a la una de la matinada en aquesta mateixa parada. S'habilitaran parades especials a: Ricard Viñes/Sanitat, Ronda/Segrià (Carrefour) i CAP Cappont (Dra. Castells).

 

La targeta es pot recollir al Centre de Recursos Juvenils de La Palma-LleidaJove i dissabte 25 i dimarts 28 al Punt d'informació Nits Q.

 

Punt Lila

Dissabte 25 i dimarts 28 s'ubicarà a l'espai dels concerts de la Seu Vella a partir de les 19h i fins a la finalització dels concerts de tarda-vespre-nit. Hi haurà dues professionals de l'entitat Antisida de Lleida que informaran dels recursos i serveis a la ciutat, repartiran material informatiu i atendran i recolliran qualsevol mena d'incidència relacionada amb agressions sexistes. Aquestes professionals estaran coordinades amb els serveis sanitaris i de seguretat per si fos necessària qualsevol actuació.

 

Igualment, i per primera vegada dins el Punt Lila, s'incorpora informació i atencions al col·lectiu LGTBIQ+ per qualsevol assessorament i incidències que es puguin derivar de discriminacions per raó d'orientació sexual, identitat de gènere i/o d'expressió de gènere. Se suma així el treball dels àmbits de Feminismes i de Drets Civils i la Xarxa SAI per fer sensibilització i prevenció de l'LGTBIfòbia a la ciutat.

 

Intervenció de l'Equip de voluntàries Nits Q Lleida amb un Punt informatiu dissabte 25 i el dimarts 28 durant els concerts de tarda-vespre-nit. Estarà ubicat al costat del Punt Lila i es facilitarà informació sobre el consum d'alcohol i altres substàncies, i la prevenció sobre conductes sexuals de risc i informació de la Xarxa SAI. Es repartirà el ja tradicional Kit dels Plaers amb informació i material preventiu. També es repartiran les polseres de “Lleida, per unes festes sense agressions sexistes”, polseres amb les banderes LGTBIQ+ i Trans* amb el missatge “Lleida, lliure d'LGTBIfòbia” i les xapes de la Campanya “Més bon tracte”.

 

Es donarà continuïtat a la Campanya 'Deixa'm ballar'

Igualment es donarà continuïtat a la Campanya 'Deixa'm ballar' iniciada per la Festa Major de maig amb l'elaboració d'un àudio i un vídeo per a la prevenció de comportaments sexistes. Aquest material ha estat elaborat per la productora musical Lhanzebeats i la cantautora Abril Riera, més coneguda a l'escena musical local com a 'Perseida' acompanyada de 5 ballarines i ballarins de l'escola de dansa Dancescape, iniciativa organitzada pel Departament de Joventut, Festes, Tradicions i Esports i es passaràabans i després dels concerts programats durant les festes i serviran de reforç de les accions del Punt Lila.

 

Es formarà i es repartirà material de prevenció al personal que gestionarà barres durant els dies de concerts. Es facilitarà informació sobre dispensació responsable de begudes alcohòliques, cartells sobre les mesures COVID i el protocol d'actuació davant una agressió sexista. Els cossos de seguretat estaran coordinats per poder actuar davant qualsevol mena d'incidència. La Campanya compta amb la col·laboració del sector de l'oci nocturn, així com d'entitats de la ciutat que treballen en aquest àmbit i participen activament amb la Plataforma Participativa Nits Q Lleida.

 

Lleida se suma així, a tantes ciutats d'arreu del territori català i espanyol que volen eliminar qualsevol mena de comportaments i agressions sexistes per motiu de gènere, sexe, aparença i/o orientació sexual en espais d'oci i festes populars. És responsabilitat individual, però també de tota la ciutadania, la implicació per prevenir i actuar davant la detecció de qualsevol situació sexista.