Tanquen l’església Sant Llorenç de Lleida

L’església de Sant Llorenç de Lleida romandrà tancada al culte i a les vistes durant un termini aproximat de cinc mesos a causa de les obres de restauració, segons informa el Bisbat de Lleida. L’actuació se centrarà a sanejar les voltes i les pedres de les parets que estan en mal estat, així com aïllar de les parets el retaule de Santa Úrsula que, a causa de les humitats, està veient afectada la seva policromia.

Les obres, que està previst que comencin el 7 de novembre, es finançaran amb els 975.000 euros procedents del programa ‘Temps de Gòtic’, que subvenciona la Fundació ‘la Caixa’ en conveni amb el Departament de Cultura. Aquest programa preveu invertir més de 10 milions d’euros en intervencions en 17 monuments gòtics catalans.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una de les actuacions principals que es portaran a terme a Sant Llorenç consisteix a fer un tractament que freni la degradació de les pedres arenoses del temple, que van acusant despreniments, detalla el Bisbat de Lleida. Els efectes de l’incendi provocat a l’interior del temple durant la Guerra Civil també ha tingut efecte en el deteriorament de les voltes.

Originàriament d’estil romànic

L’església de Sant Llorenç de Lleida, construïda entre els segles XII i XV, és originàriament d’estil romànic però amb ampliacions i acabats gòtics, com el mateix campanar. El temple ha estat catedral de Lleida en dos períodes històrics diferents. Durant més de 70 anys al segle XVIII, entre el moment en què Felip V va tancar la Seu Vella al culte per militaritzar-la fins a la construcció de la catedral nova i, després de la Guerra Civil, fins a la restauració de la catedral, greument afectada per un incendi el 1936.