La sarna obliga a tancar la sala d’espera d’una comissaria dels Mossos de Barcelona

La quinzena de menors que dormen des de fa dies a la comissaria de Ciutat Vella.

La quinzena de menors que dormen des de fa dies a la comissaria de Ciutat Vella. | Cedida

 

Clausurada la sala d'espera d'una de les comissaries dels Mossos més gran i amb més afluència del país, la de Ciutat Vella. S'ha hagut de tancar mentre duri el procés de desinfecció per culpa d'un brot de sarna que s'ha declarat aquest dimecres.

 

Segons les primeres investigacions, aquesta malaltia la va portar a les dependències policials un dels menors d'edat sense acompanyament que els darrers dies s'han vist obligats a dormir al terra d'aquesta sala d'espera per l'abandonament del Govern de la Generalitat. Quan es pugui assegurar que s'ha netejat completament la sala d'espera, que és on van dormir els menors d'edat durant dies, es podrà reobrir al públic.

 

La crisi no s'atura 

Durant les darreres setmanes han arribat centenars de menors d'edat, sobretot del Marroc, que la Direcció General d'Atenció a la Infància no ha pogut acollir. Mentre no se'ls hi ha trobat centre d'acollida, els han deixat abandonats a les comissaries de tot Barcelona, on hi han passat dies dormint per terra i menjant qualsevol cosa. S'ha pogut identificar al jove que va causar la malaltia i ell, i els seus companys, ja han estat atesos al CAP de Ciutat Vella.

 

La crisi encara no s'ha tancat. L'arribada massiva de menors d'edat a Barcelona provinents del Nord de l'Àfrica, havent passat abans per algunes ciutats del sud de l'Estat, segueix i els darrers dies encara hi ha infants que han de dormir en comissaries dels Mossos a l'espera que la DGAIA els hi trobi centres d'acollida.

 

El testimoni d'un dels nens abandonats pel Govern

CatalunyaDiari va poder parlar amb un d'aquests menors d'edat, l'Abboraheman, que havia arribat a Barcelona després de passar per França i pel sud de l'Estat i va haver de passar diversos dies dormint a la sala d'espera que s'ha hagut de clausurar a Ciutat Vella. Va estar dies menjant entrepans, dormint en unes màrfegues de vint centímetres i sense poder-se dutxar.