Tanca la pastisseria Prats de Lleida

Imatge de la Prats

Imatge de la Prats | Cedida

 

Està clar que el model comercial està canviant a Lleida. Les botigues de «tota la vida» tanquen per donar a passar a superfícies més grans, conegudes i internacionals. Ara li ha arribat el torn a la popular pastisseria Prats de Lleida, ubicada a la cantonada del passeig de Ronda amb el carrer Doctor Fleming. Segons ha avançat el diari Segre, l'empresa llogarà l'espai a una entitat bancària que passarà a presidir l'emblemàtic local conegut per tots els lleidatans. Tanmateix, el tancament físic de la pastisseria no acaba amb el negoci dels Prats i, per tant, se seguirà oferint el servei de càtering com fins ara, així com el restaurant El Palauet de la Finca Prats.

 

Aquesta no és la primera vegada que Lleida diu adéu una pastisseria reconeguda per tothom. Concretament, l'any passat va arribar el torn de la pastisseria Torres de l'Eix Comercial de Lleida. El local va ser fundat el 1853, fa 164. Els actuals propietaris, la cinquena generació i amb més de mig segle al capdavant del local, es van jubilar, amb la qual cosa van tancar el negoci. Durant el seu més de segle i mig de funcionament, l'establiment va estar en altres ubicacions, als carrers Carme i Estereries, abans d'establir-se en l'actual, a la cantonada entre la plaça Sant Joan i el carrer Saragossa, als anys 60. En l'actualitat, el local de l'antiga pastisseria Torres l'ocupa una coneguda marca de roba.

 

Més tancaments i obertures de locals a Lleida

Uns tanquen i uns altres obren, com va ser el cas el passat mes de maig de la perfumeria més gran de l'Eix Comercial amb una superfície de 400 metres quadrats i quatre pisos d'altura. La perfumeria Druni s'ubica al local on, durant anys, havia estat instal·lada la botiga d'electrodomèstics Miró. Després de més d'un any tancada, finalment, l'establiment del número 35 del carrer Major de Lleida va tornar a obrir les seves portes. Cal recordar que la mateixa marxa de perfumeries ja compta amb una altra botiga a Lleida. No obstant això, mantenen ambdues obertes. Finalment, destaquem el tancament de la popular xocolateria Xicra de Lleida, ubicada a l'avinguda Blondel. Després de més de 40 anys de trajectòria professional i de convertir-se en tot un imprescindible per als lleidatans, el propietari de l'establiment s'ha jubilat. Tot i que no descarta que algú torni a obrir el negoci, lamenta que ningú més ho faci amb un model de xocolateria com el que ha triomfat durant anys a la ciutat.