Tanca al culte l’església d’Alpicat per «lleus despreniments» a la coberta

Imatge de la plaça d'Alpicat | LleidaDiari.cat

 

El Bisbat de Lleida ha decidit tancar al culte la Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Segrià) i traslladar les misses a la Sala Unió de la mateixa població durant els mesos vinents. La decisió la va comunicar el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, aquest diumenge, després que fa uns dies es produïssin uns «lleus despreniments» a la coberta de la nau central del temple.

 

Un informe de l'arquitecte de la diòcesi ha aconsellat dur a terme les obres de manera «imminent» per garantir la seguretat del temple i dels vianants. El Bisbat calcula que reparar la coberta del temple costarà uns 150.000 euros i estudien com fer front a aquesta despesa.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El problema de l'església de Rosselló

L'església de Sant Pere de Rosselló va tornar a acollir el passat mes de maig del 2018 una missa després d'estar més de dos anys tancada al culte arran de l'esfondrament del campanar el 29 de gener del 2016. Una cerimònia religiosa oficiada pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va servir per oficialitzar la reobertura de l'església als fidels un cop finalitzada la reconstrucció i rehabilitació de la coberta i de part de la façana, obres que es van dur a terme en una primera fase amb l'objectiu que el temple pogués acollir de nou actes religiosos. 

 

En les darreres setmanes s'havia enllestit la instal·lació del gas i la llum i els treballs de pintat de l'interior de l'església, per tal que es poguessin celebrar comunions a partir de diumenge. Restarà pendent la reconstrucció del campanar, actuació pressupostada en uns 270.000 euros i prevista per a una segona fase, encara sense finançament ni calendari.

 

En el moment dels fets, segons tècnics municipals, feia dues setmanes que s'havien detectat esquerdes a la part dreta i s'estava estudiant l'afectació. Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc per fer tasques de sanejament i retirar les pedres que van quedar desestabilitzades. Així mateix, juntament amb els Mossos d'Esquadra van assegurar la consolidació de l'edifici. No constava que s'estigués portant a terme cap actuació al campanar ni a l'església en el moment que va tenir lloc l'esfondrament.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

També et poden interessar…