Augmenten els positius per coronavirus en una coneguda associació de les Garrigues

Test coronavirus

Imatge d'arxiu d'un test per detectar si la persona està infectada per coronavirus o no.   | Pixabay

 

L'Associació Talma de Juneda, a la comarca de les Garrigues, ha confirmat aquest diumenge quatre nous casos de covid-19 als habitatges que l'entitat té a la localitat. Es tracta de tres professionals, que estaven en aïllament preventiu des del moment que van presentar símptomes, i d'una persona usuària de l'entitat, que es troba a les plantes aïllades de les residències. Amb aquests ja són 11 el nombre de persones infectades per coronavirus a l'entitat, 7 dels quals són usuaris i 4 són professionals. Fa uns dies l'entitat va reorganitzar les tres llars residències per tal d'aïllar al màxim a les persones que han donat positiu. Així mateix, també ha extremat les mesures de prevenció i higiene i ha prohibit les visites externes als centres.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'Associació Talma ofereix atenció, suport i la prestació de tot tipus de serveis a persones amb discapacitats, trastorns mentals i/o risc d'exclusió social de la comarca de les Garrigues. Des del dia 13 de març, als habitatges de Talma a Juneda hi ha 63 persones: una quarantena a les tres llars residències i una vintena al CRAE les Garrigues que estan seguint el confinament decretat per les autoritats públiques a tota la població.

 

L'entitat ha posat en valor les mesures d'aïllament i seguretat preses des de l'inici del confinament i ha afegit, que d'acord amb les advertències dels experts sanitaris, aquest era «un escenari previst» per l'entitat. També remarquen que l'activitat en aquestes llars segueix «amb la màxima protecció i seguretat possible». En aquest sentit, han assegurat que es realitzen tasques de desinfecció diverses vegades al dia i que s'apliquen mesures de protecció a totes les persones residents. Així mateix, Talma ha prohibit qualsevol visita externa i està extremant les mesures de prevenció i higiene per tal de preservar la seguretat i la protecció de totes les persones que en formen part, també dels professionals. Finalment, l'entitat assegura que «la direcció, els responsables de serveis i els equips d'atenció directa mantenen una coordinació diària, juntament amb les famílies per tal d'actuar amb professionalitat i responsabilitat sempre vetllant pel màxim benestar de les persones».