Atenció conductors: Unes obres afectaran el trànsit d’aquests carrers de Lleida

L'Ajuntament de Lleida, mitjançant l'empresa concessionària del servei d'aigua i clavegueram Fcc-Aqualia, inicia aquest dilluns els treballs de connexió de les canonades d'abastament d'aigua potable de la plaça Cervantes a la xarxa general de l'avinguda de Balmes i la Rambla d'Aragó.

 

Els treballs suposen completar la connexió i posada en servei les canonades de transport d'aigua potable que es van construir i renovar l'any 2012 amb les obres de construcció de la plaça Cervantes, ja que en el seu dia no es van poder connectar a la xarxa de distribució i transport de la ciutat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Plànol d'afectacions al trànsit a Lleida

Obres de millora de la xarxa d'abastament d'aigua potable al centre de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Assegurar el subministrament d'aigua en aquesta zona de la ciutat

El fet de dur a terme aquestes connexions permet assegurar el subministrament d'aigua en aquesta zona de la ciutat reduint el risc de trencaments i avaries de la xarxa de transport, ja que substituiran altres canonades que estan molt envellides. Són, per tant, uns treballs de manteniment preventiu de la xarxa que ha d'ésser renovada abans que arribi al punt d'esgotament dels materials.

 

Durant aquesta setmana, s'han dut a terme tasques prèvies a les obres, a l'altura de la parada d'autobús d'Hisenda, per tal de localitzar les canonades i per a talar 4 arbres per a eixamplar la vorera. El pressupost previst de les obres és de 111.880,94 € i està previst que concloguin a finals d'agost.

 

Afectació al trànsit

Per a dur a terme els treballs resulta necessària l'obertura de dues rases a la calçada de Balmes i de la Rambla d'Aragó, que afectaran la circulació per aquestes dues vies principals de la ciutat. A partir d'aquest dilluns, el pas de vehicles es veurà restringit a dos carrils de circulació, un per cada sentit, en el tram de la Rambla d'Aragó i Balmes des de la plaça Víctor Siurana fins a Vallcalent.

 

A conseqüència de la restricció del pas de vehicles en tot el tram contigu a la plaça Cervantes, es traslladaran temporalment les parades d'autobús urbà Hisenda i Hisenda 2 a indrets pròxims a la seva ubicació habitual, convenientment senyalitzats. Així mateix, els vehicles que surtin de Ramon i Cajal no podran fer el gir a l'esquerra en direcció Ricard Viñes, havent de circular en direcció al carrer del Bisbe o Rambla d'Aragó on podran fer el canvi de sentit a la cruïlla amb Lluís Companys.