Atenció conductors: Talls intermitents en aquest tram de la C-13 lleidatana

Les obres per millorar l’estabilitat d’un talús de la carretera C-13, a tocar de la font de les Bagasses, entre el Pallars Jussà i la Noguera, obliga a fer talls intermitents en tots dos sentits de la circulació. Es dona pas cada hora a partir de les 8:30 hores durant 15 minuts i es tanca la carretera en els 45 minuts següents.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els talls són de dilluns a divendres fins a les 16:30 hores. Aquests horaris s’han intentat adequar al pas del transport públic i del transport escolar. Els treballs consisteixen en el sanejament del talús i la instal·lació de barreres dinàmiques de 5 o 7 metres d’alçada, segons el tram. El pressupost és de prop de 850.000 euros i el termini d’execució és de tres mesos.

 

Dimarts s’ha començat a desbrossar la zona on s’ha d’actuar, però els treballs seran complexos per l’orografia del terreny. L’actuació s’ha hagut de fer arran d’uns despreniments que hi va haver i les afectacions tindran lloc fins a l’11 de novembre.

Despreniment d’una roca de grans dimensions al costat de la gasolinera de Rialp

D’altra banda, al municipi de Rialp, al Pallars Sobirà just a tocar de la gasolinera on també hi ha diversos edificis d’oficines i serveis, va caure dilluns de la muntanya una roca de grans dimensions. El despreniment va causar un ensurt als allí presents, ja que la pedra va quedar a tocar dels edificis i es va precipitar de la penya que queda entre la LV-5223 a l’entrada a la població de Rialp. Ara s’hauran d’estudiar els motius d’aquest despreniment i buscar les solucions oportunes.