Atenció: Talls de trànsit aquest diumenge amb motiu de la Marató de Lleida

La Guàrdia Urbana ordenarà el trànsit aquest diumenge per minimitzar l’afectació durant la celebració de la primera Marató de Lleida, una competició impulsada per l’entitat Associació Esportiva Marató Lleida que compta amb el suport institucional de la Paeria, la Diputació de Lleida i diverses entitats de la ciutat, així com d’una àmplia xarxa de voluntaris.

La competició serà la cursa atlètica més llarga realitzada mai a Lleida. Es tracta d’un esdeveniment esportiu que combina una marató de més de 42 quilòmetres i una cursa de 10 quilòmetres, amb sortida simultània. Ambdues curses s’iniciaran a les 8.45 hores del matí i l’hora de finalització està previst per les 15 hores.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El recorregut de la marató transcorre per vies urbanes i vies interurbanes, fins a la localitat de Benavent de Segrià i passant per Torre-Serona. La cursa de 10 quilòmetres, en canvi, tindrà lloc íntegrament a Lleida. La sortida s’iniciarà als Camps Elisis.

Per completar els 42 km de la marató, els participants des de Lleida fins a la població de Benavent de Segrià, passant per la població de Torre-serona per la carretera L-9221. També transcorrerà per carrers del barri de Pardinyes, Balàfia i Llívia.

Desviaments previstos

Amb l’objectiu de facilitar l’activitat esportiva i garantir la seguretat dels seus participants, sobre les 8.30 hores i fins el pas del vehicle que marca el límit de la cursa (a partir d’aquesta referència els corredors queden fora de competició), hi ha previstos, de manera general, els següents desviaments: 
 
La Guàrdia Urbana ha previst, de manera general, els següents desviaments de trànsit, que tindran lloc des de les 8.30 hores i fins el pas del vehicle que marca el límit de la cursa: 
 
-Tall de trànsit des de la Ctra LL-11 al trànsit que vulgui accedir al centre per qualsevol pont, a excepció del Pont dels Instituts, el qual combinarà el pas de vehicles i participants de cursa. 
 
-Tall de trànsit al Pont de Pardinyes en sentit interior ciutat. El punt de tall serà a la rotonda del carrer Josep Baró Travé i Camí de Granyena. 
 
-Tall de Trànsit a l’Av. Prat de la Riba des de la rotonda de la Ctra. C-12 (Corbins), deixant sortida i accés al barri per la carretera vella (Seu d’ILNET) per C/ Xavier Puig Andreu. 
 
-Tall del Carrer Princep de Viana i C/ Anselm Clavé, des de la cruïlla de l’Av. Prat de la Riba i C/ Comtes d’Urgell. Es permetrà accés a vehicles i Taxis fins estació Lleida–Pirineus (estacionament zona blava). 
 
-Tall C/ Victoriano Muñoz, des de la Ctra. LL-11. 
 
-Tall de l’Av. Estudi General des de la Ctra. LL-11. 
 
-Desviament Av. Catalunya sentit Pl. Espanya a vial lateral Pl. Espanya, recollint també sortida estació autobusos. 
 
-Tall de l‘Av. de Madrid des de la Rotonda de rotonda Cots y Gayon 
 
Quan hagi passat fi de cursa per les diferents cruïlles, s’anirà normalitzant el trànsit de manera ordenada i sempre que no es comprometi o afecti a zones de pas consecutives. Ja s’anirà comunicant el moment de fer-ho. 

Recomanacions

Degut a la cursa hi haurà afectacions generalitzades a la mobilitat principalment al barri de Cappont, marge dret del Riu Segre (Eix Av. Joana Raspall, Pl. Espanya, Av. Madrid, Av. Blondel, Av. Segre, Rambla Ferran, Pl. Berenguer IV, i als Barris de Pardinyes i Nova Balàfia. 

-Per creuar el riu cal fer-ho pel Pont dels Instituts. També es recuperarà el més aviat possible el creuament pel Pont de la Universitat. 

Veïns de Cappont: No podran sortir dels guals ni llocs estacionades dins del pas de cursa i durant el pas de la mateixa. Es permetrà creuament si les condicions ho permeten. 

Veïns del marge dret del riu: No podran sortir dels guals ni llocs estacionades dins del pas de cursa i durant el pas de la mateixa. Es permetrà creuament si les condicions ho permeten. 

Veïns de Pardinyes: No podran sortir dels guals ni llocs estacionades dins del pas de cursa i durant el pas de la mateixa. Es permetrà creuament si les condicions ho permeten. S’aconsella sortir del barri per l’antiga carretera de Corbins direcció A-2 per a circumval·lar la ciutat. 

La resta de zones de la ciutat disposaran de vies principals com Av, Prat de la Riba, Av. Rovira Roure, Rambla d’Aragó, Av. Alcalde Porqueres, per accedir a Gran Passeig de Ronda i circumval·lar la ciutat per la part nord.