Talls de trànsit amb motiu de la Cursa dels Templers

Talls de trànsit amb motiu de la Cursa dels Templers| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els carrers del centre de Lleida patiran aquest dissabte a la tarda retencions i talls de trànsit amb motiu de la Cursa dels Templers, una competició que espera reunir uns 1.000 atletes, amb sortida i arribada al Castell dels Templers, ubicat al Turó de Gardeny.

L'itinerari de la cursa és el següent: Castell dels Templers (Sortida), Galileu Galilei, Charles Darwin, Onze Setembre, Cardenal Cisneros, Pius XII, Pg Ronda, Av Rovira Roure, Pça Ricard Vinyes, Av Prat Riba, Av Alde. Porqueres, Pça Europa, Pg Ronda, Av Rovira Roure, Onze Setembre, Av Rovira Roure, Pg Ronda, Joc de la Bola, Ferran El Catòlic, Cardenal Cisneros, Galileu Galilei, Castell dels Templers (Arribada)
 
Desviaments previstos: Per a poder facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de sortida i arribada, la concentració i escalfament previ dels atletes participants i la seguretat del recorregut de les dos curses hi ha previstos els següents desviaments:
1. Sobre les 19.30 hores es tallarà el trànsit del carrer Galileu Galilei (accés a Gardeny) des de la Pça de l’Exèrcit, fins a la rotonda de connexió amb el carrer Charles Darwin, als efectes de garantir la seguretat dels participants de la Cursa. Per accedir amb vehicle als estacionaments de l’esplanada superior de Gardeny, estarà premés fer-ho pel carrer Charles Darwin, fins 10 minuts abans que comenci la prova.
 
2. A partir de les 20.30 hores es desviarà el trànsit al Pg Ronda amb c. Lluis Companys, fins que final de Cursa hagi superat la Pça Europa. (la estimació està en uns 20 minuts de tall)
 
3. A partir de les 20.30 hores es desviarà el trànsit de l’Av Prat de la Riba en la seva cruïlla amb Pp Viana, fins que el final de Cursa hagi entrat a Alde Porqueres (la estimació està en uns 15 minuts de tall).
 
4. A partir de les 20.30 hores es tallarà el Pg Ronda des de la Pça Europa en sentit Saragossa, fins que final de Cursa entri a l’Av Rovira Roure. 
 
5. A partir de les 20’30 hores es desviarà l’Av Rovira Roure a l’alçada de l’Av Pinyana, de forma que tot el trànsit que accedeixi a Lleida procedent d’Osca, haurà d’entrar a la ciutat per l’Av Alde Porqueres. Aquest desviament es mantindrà fins que el final de Cursa hagi entrat tota a Joc de la Bola (la estimació esta en uns 40 minuts de tall)
 
Recomanacions:
Si be, no son talls de trànsit prolongats en el temps, aquests afectaran a vies importants de la nostra ciutat, i es preveuen retencions en Pg Ronda, Balmes, Pp Viana i Alde Porqueres (sector Balàfia) que son les vies alternatives per creuar la ciutat de sud a nord mentre la Cursa estigui desenvolupant-se per la Zona Alta. Es recomana que entre les 20.30 i les 21.30 hores s’eviti circular pel circuit de Cursa amb el vehicle.
 
Es recomana seguir les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Personal Auxiliar Habilitat per l’Organització, que son els que vetllaran per la seguretat dels corredors en el circuit de Cursa i per donar informació a la resta d’usuaris.
 
Els autobusos de les línies que circulen per l’itinerari de cursa també seran desviats dels seus itineraris mentre aquest estigui afectat.