Suspès per falta d’acord el judici a un exguàrdia civil de Lleida acusat de robar diners durant registres falsos

Suspès per falta d’acord el judici a un exguàrdia civil de Lleida acusat de robar diners durant registres falsos| Text i fotos: ACN

 

El judici a un exguàrdia civil de Lleida i tres homes més acusats de fer registres per droga falsos en habitatges per robar diners als inquilins s'ha suspès. Estava previst que la vista de conformitat tingués lloc aquest dimecres al jutjat penal 3 de Lleida, però no s'ha arribat a un acord general. 

La fiscalia demana 8 anys i 3 mesos de presó per l'exagent, J. A. M. N., i per a un altre acusat, F. M. R., que està desaparegut i té una ordre de crida i cerca, per un delicte de pertinença a grup criminal (9 mesos), dos robatoris amb intimidació (tres anys per cadascun) i un delicte d'usurpació de funció pública (un any i sis mesos). La fiscalia demana pels altres dos acusats, A. S. i J. M. D. M., 3 anys i 9 mesos de presó per a cadascun per un delicte de pertinença a grup criminal (9 mesos) i dos robatoris amb intimidació com a còmplices (un any i mig per a cadascun). Per a ells dos, tant la fiscalia com l'acusació particular els han ofert rebaixar la pena a dos anys de presó per haver col·laborat amb la justícia i per haver abonat part de la indemnització. Se'ls exigeix una responsabilitat civil conjunta de 4.340 euros. Els acusats acceptaven el pacte però no s'ha pogut fer efectiu ja que l'exagent, a qui no s'ha ofert cap rebaixa de pena, no ha reconegut els fets. El judici a tots ells tindrà lloc el 21 de juny.
 
Segons la fiscalia, els quatre acusats treballaven conjuntament amb l'objectiu d'obtenir un benefici econòmic il·legítim. Mentre A. S. i J. M. D. M. escollien i vigilaven els habitatges, J. A. M. N. I F. M. R., es presentaven als pisos, ensenyaven credencials i deien als inquilins que eren Guàrdia Civils i que anaven a registrar l'habitatge perquè sospitaven que hi havia droga. Durant el fals registre, segueix l'escrit del ministeri públic, aprofitaven per robar els diners que trobaven a les cases. Se'ls acusa d'un primer robatori el 14 d'abril de 2011 a Balaguer, d'on es van endur 4.000 euros, i d'un altre al dia següent, el 15 d'abril de 2011 a Lleida, on van aconseguir un botí de 340 euros. 
 
Es dóna la circumstància que l'exguàrdia civil es troba a la presó perquè va ser condemnat per estafar immigrants, cobrant-los diners a canvi de regularitzar la seva situació.