Suspenen la visita del grup de pilots d’aviació a nens ingressats a l’Arnau

Imatge dels pilots de la patrulla Águila

Imatge dels pilots de la patrulla Águila | LleidaDiari.cat

 

El grup de pilots que aquest cap de setmana participaran en la Festa al Cel 2018 de l'aeroport Lleida-Alguaire i que havien de visitar aquest divendres els nens ingressats a la planta de pediatria de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, finalment, per motius d'agenda, han hagut de cancel·lar la visita.

 

La Festa al Cel per segon any consecutiu a Lleida-Alguaire

L'Aeroport de Lleida-Alguaire serà l'escenari els dies 22 i 23 de setembre i per segon any consecutiu de la Festa al Cel, el festival aeri més antic i important de la península Ibèrica. El públic podrà gaudir enguany d'una variada oferta, que combina les exhibicions de potents aeronaus militars i de caça i salts increïbles de paracaigudistes amb les acrobàcies d'alguns dels millors pilots del món. A més, el certamen acollirà una mostra d'avions històrics, d'aviació general, paramotors i diferents estands de material aeronàutic, entre moltes altres propostes. Una de les principals novetats serà que el dissabte al matí s'obrirà la plataforma al públic per tal que es pugui apropar a les aeronaus participants i fins i tot visitar l'interior d'alguna d'elles. El festival es complementarà amb una extensa oferta gastronòmica i activitats per als més petits.

  

Després de l'èxit de l'edició del 2017, l'organització de la Festa al Cel ha decidit tornar a apostar per l'aeroport lleidatà com a pol d'atracció dels afeccionats al món de l'aviació. Enguany, l'oferta d'actuacions serà més variada i combinarà l'espectacularitat de les aeronaus més potents i ràpides com ara les de la Patrulla Águila de l'Exèrcit de l'Aire, l'F-18, el Harrier, l'apagafocs Canadair CL-215T, o els helicòpters Tigre i Chinook, o els salts increïbles de la Patrulla Acrobàtica Paracaigudista PAPEA, amb les acrobàcies dels millors pilots del món com són Cástor Fantoba o l'únic pilot espanyol de la prestigiosa carrera Red Bull Air Race, Juan Velarde.

 

A més, la Festa del Cel 2018 comptarà amb una bona mostra d'aviació històrica gràcies a la participació de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, i a representants de l'aviació general i esportiva amb el carrusel de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell o els esportistes de Paramotors Barcelona. Precisament, la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya portarà a Lleida-Alguaire una de les principals novetats d'aquesta edició, l'avió de combat Polikarpov I-153 Chaika, hereu dels mítics 'Xatos' republicans que van defensar el cel de Catalunya durant la Guerra Civil. A més, el públic gaudirà de presència d'un avió d'observació de la guerra del Vietnam, el OV-10B Bronco.