Edició 2021

Suspès el desallotjament d’una família del barri de la Mariola de Lleida

  • juny 22, 2020
  • 2 min read

Suspès el desallotjament d'una família del barri de la Mariola de Lleida | LleidaDiari.cat

El desnonament a una família del barri de la Mariola de Lleida previst inicialment per aquest dilluns ha quedat suspès, segons han informat des de la Paeria a l'entitat Mariola en Moviment.

 

L'Ajuntament de Lleida va advertir la setmana passada el fons d'inversió Gramina Homes, propietari de l'immoble, que seria sancionat si no suspenia el desallotjament, en tractar-se d'una família en situació de vulnerabilitat social. Així mateix, va instar aquest fons a oferir un lloguer social a la família que hi viu, tal com marca la llei als grans tenidors. Aquesta família, amb una filla menor d'edat, va ocupar l'immoble, situat al número 1 del grup d'habitatges Gaspar de Portalà, fa més de cinc anys.

  

Després d'adquirir l'immoble a Bankia, Gramina Homes va sol·licitar al jutjat el desnonament, que l'havia fixat inicialment per aquest dilluns.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Després de la intervenció de la Paeria

Tot i això ha quedat suspès després de la intervenció de la Paeria, que sol·licita al fons d'inversió propietari del pis que ofereixi un lloguer social a la família que hi resideix, tal com preveu la llei en el cas dels grans tenidors. En cas de dur-se a terme hauria estat el primer desnonament per ordre judicial a Lleida després de l'estat d'alarma.

 

De totes maneres, més d'una vintena de persones s'han concentrat a primera hora del matí davant de l'edifici, entre les quals membres de la família i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Lleida. Des de la PAH han valorat positivament l'actuació de la Paeria però consideren que «s'ha fet tard perquè fa molt temps que coneixen la situació d'aquesta família», tant l'actual govern municipal com l'anterior. En aquest sentit, sostenen que l'Ajuntament hauria d'haver exigit «molt abans» la paralització del desnonament i «haver sancionat amb 90.000 euros el fons propietari de l'immoble per incomplir la Llei 24/2015 i el Decret Llei 17/2019″.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.