Males notícies: Suspenen una coneguda cursa lleidatana per falta de finançament

La Cursa de la Paràlisi Cerebral és un esdeveniment esportiu amb opcions de participar-hi totes les persones, al marge de les seves capacitats. La prova esportiva s’ha hagut de cancel·lar, quan es va celebrar 40 anys l’edició anterior. El 2023 no es podrà celebrar perquè sense la subvenció que permetia fer front a les despeses mínimes, denegada «per falta de pressupost», les entitats organitzadores no poden assumir-ne aquests costos. Igualment, el barri farà una proposta de  cursa popular, encara per definir, amb la voluntat de continuar donant continuïtat a una cita esportiva històrica a Lleida.

El president de l’Associació de Veïns de Balàfia, Toni Baró i la presidenta de l’Associació AREMI, Ma Mercè Batlle, han acordat que la relació de més de 9 anys que ambdues entitats han mantingut per organitzar una proposta única a les comarques de Ponent, enguany, s’ha hagut de cancel·lar. La voluntat dels dos presidents és reprendre-la l’any vinent perquè es considera que la proposta és única i necessària.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els dos presidents lamenten públicament haver hagut de prendre aquesta dràstica decisió que interromp una magnífica unió, la d’una associació capdavantera en la lluita veïnal i en la cohesió i dinamisme d’un barri que afronta reptes molt importants i, d’altra banda, l’Associació AREMI que treballa amb i per les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars de les comarques de Ponent. L’entitat compta amb un dels seus serveis, la Residencia AREMI, integrat plenament amb la vida veïnal de Balàfia.

Des de la sensació d’impotència i dolguts per haver de prendre una decisió tan trista, els organitzadors volen ser optimistes i pensar que l’any vinent la normativa pel que fa a les subvencions, serà més justa i repartirà millor uns fons que han de servir, també, per oferir propostes d’esport i lleure inclusives i solidàries. La cursa és una magnífica ocasió de visibilitzar el col·lectiu de persones amb discapacitat i una festa d’esport i solidaritat pel barri.