Surten a la venda les entrades del Raimat Arts Festival

Ja es pot accedir a la compra d'entrades pel Raimat Arts Festival, un esdeveniment únic i pioner a Espanya que té el propòsit de transformar el territori a través de l'art.

 

Els propers 15 i 16 d'octubre, els voltants del Castell de Raymat acolliran el Raimat Arts Festival, que reunirà els millors artistes actuals de música de cambra, a més de celebrar la bellesa i tradició vinícola de Raimat i la seva deliciosa gastronomia local a través de tallers per a tota la família i degustacions amb creacions de restauradors de la zona.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Germanat amb el prestigiós i reconegut Festival Napa Valley de Califòrnia, soci estratègic del Festival, el Raimat Arts Festival començarà el dissabte a les 18:30 als Cellers Raimat amb tastos de vi on es presentaran propostes de productors locals. A continuació, a les 20:00, i al mateix espai, tindrà lloc el concert principal on actuaran quatre artistes convidats: el guitarrista Pablo Sáinz-Villegas, la soprano Serena Sáenz, la violoncel·lista Sophia Bacelar, i el violinista Francisco Fullana interpretaran algunes de les peces clàssiques i contemporànies més representatives de la música lleidatana, catalana i espanyola de compositors d'ahir i d'avui com Isaac Albéniz, Enric Granados, Manuel de Falla o Joan Valent, entre altres.

Imatge de Raimat

Surten a la venda les entrades del Raimat Arts Festival | LleidaDiari.cat

 

Propostes musicals, artístiques i gastronòmiques

El Festival finalitzarà el diumenge 16 d'octubre a les 11:00 amb un esdeveniment per a tota la família, Arts&Music, amb activitats d'art pels més petits, propostes de descobriment de l'entorn de manera innovadora i un petit concert, tot això a Raimat Natura.

 

A més de les propostes musicals, artístiques i gastronòmiques que es realitzaran en el marc del Festival, durant la setmana del Raimat Arts Festival i la posterior a la finalització de l'esdeveniment, els xefs Joel Castanyé de la Boscana Restaurant (Bellvís); Xixo Castaño del Restaurant Malena (Gimenells); Gonzalo Ferreruela del Restaurant Ferreruela (Lleida); i Jesús Gimena de L'Espurna Restaurant (Lleida); protagonitzaran les primeres Jornades Gastronòmiques del Raimat Arts Festival.

 

El triple impacte del Festival

Amb un clar propòsit d'impacte positiu en el territori i de desenvolupament comunitari, el Raimat Arts Festival realça el triple impacte: ambiental, econòmic i social, demostrant que el progrés comunitari pot generar-se a través d'iniciatives sostenibles i culturals. L'objectiu a mitjà i llarg termini és aconseguir un Festival respectuós, positiu i enriquidor per a Lleida, a partir d'oferir productes de proximitat de proveïdors locals, potenciant l'economia local, fomentant la separació i minimització de residus i la conscienciació cap a un consum conscient i responsable.

 

Fruit del compromís amb el territori lleidatà, el Festival ha desenvolupat un pla de sostenibilitat adaptat a la singularitat del territori, identificant els impactes positius i negatius, realitzant un seguiment i monitoratge, establint un registre d'indicadors i elaborant un posterior informe de resultats per a conèixer l'acompliment sostenible. D'aquest mode es podrà avaluar el progrés d'una edició a una altra.

 

El Raimat Arts Festival vol potenciar el valor turístic de Lleida a través de propostes de turisme sostenible que promoguin la cultura, la tradició i els productes locals. Així mateix, el Festival orquestra totes les seves accions sobre la base de la sostenibilitat, entenent que les iniciatives respectuoses amb el medi ambient marcaran el futur del territori. Tots els beneficis que s'obtinguin en la primera edició del Festival aniran destinats a la formació de persones vulnerables i a projectes i activitats de la Fundació Comunitària Raimat Lleida.