Sense Categoria

Surten a la llum les últimes hores de Diana Quer, després de la detenció de ‘El Chicle’

Avatar
  • gener 3, 2018
  • 4 min read
Surten a la llum les últimes hores de Diana Quer, després de la detenció de ‘El Chicle’

Diana Quer, desapareguda l'agost del 2016 al municipi de A Pobra | Cedida

 

Hores després de la desaparició de Diana Quer, els investigadors van començar a plantejar diverses hipòtesis sobre el cas. En un primer moment, van pensar que podria tractar-se d'una desaparició voluntària, encara que Diana López, mare de la jove, va descartar rotundament aquesta possibilitat i va demanar la col·laboració ciutadana per trobar a la seva filla. El 23 d'agost, en veure que no havia tornat a casa, va denunciar la desaparició.

 

No va ser una nit de festa qualsevol i els últims missatges de veu de Diana ho van confirmar. A les 2.42 hores de la matinada, la jove li va enviar un missatge a una amiga de classe dient: «m'estic acollonant, un gitano m'estava cridant», i l'amiga va contestar «I què t'ha dit?». La resposta de Diana va ser «Morena vine aquí». L'amiga va enviar un altre missatge, però Diana no va arribar a llegir-ho.

 

El ja conegut com ‘El Chicle’ es va emportar a Diana cap al seu cotxe, possiblement dins el maleter, després d'amenaçar-la amb una arma blanca. El detingut afirma que es va tractar d'un atropellament fortuït, però la Guàrdia Civil no es creu la seva versió. «Potser vaig tirar alguna vegada de la brida. La qüestió és que va callar de camí a Rianxo. Em vaig espantar. La vaig portar fins a un pou de la nau abandonada. Allí vaig llançar el seu cos», assenyala a la seva declaració. Durant el trajecte a la nau, va llançar el famós iPhone blanc a la ria d'Arousa.

La investigació es va desviar massa 

Durant els mesos d'agost i setembre del 2016, els investigadors van centrar la seva atenció en altres àmbits, com la tensa relació que la jove mantenia amb la família —hores abans de la desaparició va tenir una forta discussió amb la seva mare i la seva germana— o el cercle d'amics de Diana.

 

La paranoia es va fer cada vegada més gran i Diana López Pinel, mare de la jove, va arribar a desenvolupar tot tipus de teories sobre la desaparició de la seva filla. «Jo tinc la meva pròpia teoria i estic molt convençuda d'ella. Cada dia que passa, més…  La meva por és que si això se'n va de les mans, algú pugui fer-li mal a Diana». No obstant això, no sospitava que la seva filla s'havia creuat amb un home com ‘El Chicle’, els antecedents del qual encara s'estan investigant.

 

Els que sí que sospitaven d'ell eren els agents de la Guàrdia Civil, encara que no van poder detenir-lo, ja que, en aquell moment, no existia cap prova que pogués incriminar-lo. La tecnologia va fallar, i és que no van trobar vídeos a les càmeres de seguretat que corroboressin l'agònic viatge de Diana fins a la seva mort.

Los padres de Diana Quer acuden a los medios de comunicación

Els pares de Diana Quer acudeixen als mitjans de comunicació | Cedida

 

Durant els mesos posteriors a la desaparició i mediatització del cas, les coses es van anar complicant més. El mateix alcalde de A Pobra de Caramiñal, municipi on va desaparèixer la madrilenya, va assenyalar al diari ‘ABC’ que: «tot apunta al fet que Diana no està aquí», malgrat que el cadàver va estar en tot moment a Asados, a mitja hora amb cotxe de Pobra i molt a prop del lloc on el pescador va trobar el telèfon de Diana.

 

Aquesta troballa tampoc va servir de molt, malgrat que els experts van determinar que algú havia intentat desbloquejar el terminal sense èxit.

Diana Quer no és l'única

El cas es va poder reactivar fa escasses setmanes, quan ‘El Chicle’ va intentar segrestar una altra noia a la mateixa zona. Per sort, la víctima va poder enviar un senyal d'auxili i el segrestador va ser detingut el passat 29 de desembre. Durant la matinada del 31 de desembre del 2017, el sospitós acabava confessant a la policia on es troba el cos de Diana Quer.

 

'El Chicle' tras salir de la fábrica dónde se encontraba el cuerpo de Diana Quer

'El Chicle' després de sortir de la fàbrica on es trobava el cos de Diana Quer | EFE
 

A hores d'ara, el cas segueix obert, i és que José Enrique Abuín podria ser l'autor, d'almenys, tres assassinats més. Elisa Abrudeño, Socorro Pérez i Elena Calzadillo van ser trobades mortes entre 2005 i 2015, encara que mai s'ha identificat a l'autor dels fets. Sonia Iglesias segueix desapareguda des del 2010. Segons els mateixos investigadors, els seus casos podrien tenir relació amb ell.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *