Surt a concurs la direcció artística de FiraTàrrega

FiraTàrrega ha tret a concurs la plaça de direcció artística que tindrà una durada màxima de cinc anys (tres inicials més dos renovables). La convocatòria arriba després de la finalització de quinquenni d’Anna Giribet al capdavant d’aquesta direcció i està previst que l’inici del nou contracte sigui a partir de l’1 de gener de 2024. Està previst que al mes de novembre tingui lloc la deliberació de la comissió de valoració i, a continuació se celebrarà el Consell d’Administració de FiraTàrrega ratificant la decisió. La retribució per al càrrec serà de 47.020,08 euros bruts anuals. En una entrevista a l’ACN, Anna Giribet va anunciar que tornaria a optar a aquest càrrec perquè considera que encara li queda projecte per desenvolupar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El procés d’avaluació anirà a càrrec d’una comissió de valoració formada per la directora de mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura; el subdirector general de teatre de l’INAEM; tres professionals del sector de les arts escèniques amb coneixements específics en arts de carrer i un tècnic de gestió de FiraTàrrega. També formaran part de la comissió de valoració, amb veu però sense vot, la directora executiva de FiraTàrrega, el secretari de l’Ajuntament de Tàrrega com a assessor jurídic i la tècnica de Recursos Humans del consistori.

 

Els objectius que es defineixen en la convocatòria són confegir una programació artística que visualitzi la creació escènica vigent, especialment la de les arts de carrer, i que sigui atractiva per al mercat escènic, facilitant la idea de ‘hub’ internacional de contractació. A més, també preveu fomentar la coproducció entre festivals, fires, mostres o altres espais d’exhibició i fomentar la presència de les arts de carrer al circuit escènic català, així com visibilitzar la marca FiraTàrrega.

 

Els candidats que desitgin prendre part d’aquest procés hauran de presentar la corresponent sol·licitud fins al dia 30 d’octubre. Han de redactar un projecte de direcció artística amb les línies estratègiques a seguir en el proper quinquenni. El document, de 20 pàgines màxim de durada, ha de contenir una diagnosi del sector de les arts escèniques, especialment les de carrer; les accions proposades i el calendari per fer front a la diagnosi prèvia; un projecte artístic per a FiraTàrrega basat en les vessants d’exhibició i selecció de la programació; altres aspectes singulars i innovadors i aportar fins a 5 referències, estatals i internacionals; que coincideixin amb el projecte artístic presentat. A més, els candidats han de complir els requisits de disposar d’una llicenciatura o grau, els coneixements de català, castellà i anglès, tenir una experiència mínima de 4 anys o coneixements del sector cultural.

La figura de la direcció artística de FiraTàrrega es va crear l’any 1991 i des d’aleshores hi han desfilat fins a 8 directors artístics diferents: Frederic Roda (1991-1996), Ramon Simó (1996-1999), Joan Anguera (199-2003), Llorenç Corbella (2003-2007), Jordi Colominas (2007-2011), Jordi Duran (2011-2019) i Anna Giribet (2019-2023). En la seva fundació, la companyia Comediants va ser responsable de la direcció durant els primers anys (1981-1983) i a continuació Juli Ochoa va assumir la coordinació de grups (1984), Llorenç Corbella la direcció (1985), José M. Ávila la programació (1986) i Francesc Rosell la programació (1987- 1991).