Sense Categoria

El Suprem desbloqueja el projecte d’ampliació de Baqueira Beret cap al Pallars Sobirà

LleidaDiari
  • setembre 7, 2022
  • 2 min read
El Suprem desbloqueja el projecte d’ampliació de Baqueira Beret cap al Pallars Sobirà

El Tribunal Suprem ha desbloquejat el projecte d'expansió de l'estació d'esquí aranesa Baqueria Beret cap al Pallars Sobirà. El 2020 el TSJC ha dictat una sentència contra la construcció d'un telecadira que els responsables del complex de neu consideren fonamental per ampliar les pistes cap a la comarca veïna on, de fet, ja hi tenen una part del domini esquiable.

 

Aquesta sentència es va dictar arran d'un recurs presentat per l'entitat ecologista Ipcena perquè el telecadira en qüestió travessa per uns terrenys de la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, però ara una resolució del Suprem ho ha revocat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de Baqueira Beret

El Suprem desbloqueja el projecte d'ampliació de Baqueira Beret cap al Pallars Sobirà | LleidaDiari.cat

 

Tant l'estació de Baqueira Beret com l'Ajuntament d'Alt Àneu van presentar recurs contra la sentència del TSJC que ara ha estat revocada pel Suprem. Segons l'alt tribunal, aquesta no s'ajusta al dret de decisió de la Sala d'estimar la nul·litat de la figura de planejament impugnada per tots els particulars relatius al remuntador mecànic tipus 'R5bis' i al vessament d'aigües residuals al riu Bonaigua.

 

Evitar els tancaments en dies de vent

I es que el traçat d'aquest remuntador es va dissenyar per evitar els tancaments en dies de vent. El TSJC va considerar nul·la l'autorització de la Generalitat, ja que va considerar que la normativa només permet usos i aprofitaments tradicionals en la zona protegida on està planificat. Un informe del Patronat d'Aigüestortes és favorable al pla de Baqueira però, en canvi, el TSJC va rebutjar que l'estació aboqués aigües residuals al riu Bonaigua per protegir les llúdries.

 

Pel Suprem, és la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) qui ha de decidir si es dona o no el permís. Durant tot aquest temps l'estació aranesa no ha fet obres al sector en litigi mentre ha apostat per invertir en altres zones del complex.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *