La Subdelegació del Govern a Lleida inaugura una exposició de diorames

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

La Subdelegació del Govern a Lleida ha inaugurat aquest migdia una nova exposició al vestíbul de l’edifici formada per diorames nadalencs cedits per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. L’acte ha comptat amb l’assistència del subdelegat José Crespín i del president de l’entitat, Angel León, així com d’altres representants de l’agrupació i del mestre pessebrista Albert Bertrán, autor dels vuit diorames que formen l’exposició.

 

Aquesta exposició, que dóna el relleu a la mostra pictòrica de set quadres de grans dimensions de Mercè Humedas que s’han exposat a la Subdelegació des de finals de novembre fins al passat dia 10 de desembre, s’emmarca dins del conjunt d’iniciatives ideades amb l’objectiu d’obrir la institució a la ciutadania. Segons ha explicat el subdelegat del Govern, José Crespín, «aquesta mostra de diorames és una invitació més als ciutadans perquè coneguin la institució i la puguin sentir com una administració oberta, propera i transparent». Crespín ha assenyalat en la inauguració que «la Subdelegació continua oberta a la ciutadania i ho fem amb un dels elements genuïnament nadalenc com són els diorames i els pessebres. Agraïm a l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes la seva tasca per preservar les tradicions del Nadal a la nostra ciutat».

 

El president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, Angel León, per la seva banda, ha agraït al subdelegat del Govern «la possibilitat d’organitzar aquesta exposició perquè contribueix a donar a conèixer l’art dels diorames» i ha destacat en el decurs de l’acte que és la primera vegada que una exposició de «arriba a la Subdelegació per compartir-la amb els ciutadans». A més a més de l’exposició de diorames, la Subdelegació del Govern a Lleida participa aquests darrers dies de l’any en una recollida d’aliments per al Banc d’Aliments de Lleida i en una recollida de joguines per a Creu Roja Joventut de Lleida. Amb aquestes accions, el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, vol apropar aquesta institució a la ciutadania. Durant aquests mesos també s'han acollit exposicions i, fins i tot, s'ha dut a terme una jornada de portes obertes.